Ciorba ardeleneasca de porc

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Mar 2013 | 7349 vizualizari

 

Mie imi plac ciorbele rosii, ca in Oltenia. Piticul meu insa prefera ciorbele ardelenesti, drese cu smantana. Si ce nu face o mama pentru puiul ei... face de toate, chiar si ciorba dreasa :).

 

INGREDIENTE

  • coaste de porc afumate (4 bucati)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 7-8 cartofi
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
  • sare, piper
  • cimbru
  • tarhon in otet
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de porc:

Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul.

Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si potrivim de sare si piper. Adaugam apoi tarhonul tocat marunt si zeama de lamaie.

Intre timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Cu un polonic adaugam din ciorba fierbinte peste amestecul de ou si smantana, pana cand acesta ajunge la temperatura ciorbei din oala. Stingem focul si adaugam oul cu smantana in ciorba, amestecand cu o furculita.

Servim calda cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Ancutsa 1

25.08.2017, 11:27

Tare buna!

miki_a 1

25.08.2017, 16:21

Bună tare!

La Ancuta 1

28.08.2017, 12:49

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza