Ciorba ardeleneasca de porc

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Mar 2013 | 4334 vizualizari

 

Mie imi plac ciorbele rosii, ca in Oltenia. Piticul meu insa prefera ciorbele ardelenesti, drese cu smantana. Si ce nu face o mama pentru puiul ei... face de toate, chiar si ciorba dreasa :).

 

INGREDIENTE

  • coaste de porc afumate (4 bucati)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 7-8 cartofi
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
  • sare, piper
  • cimbru
  • tarhon in otet
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de porc:

Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul.


Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si potrivim de sare si piper. Adaugam apoi tarhonul tocat marunt si zeama de lamaie.


Intre timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Cu un polonic adaugam din ciorba fierbinte peste amestecul de ou si smantana, pana cand acesta ajunge la temperatura ciorbei din oala. Stingem focul si adaugam oul cu smantana in ciorba, amestecand cu o furculita.


Servim calda cu ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Ancutsa 1

25.08.2017, 11:27

Tare buna!

miki_a 1

25.08.2017, 16:21

Bună tare!

La Ancuta 1

28.08.2017, 12:49

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza