Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic

de Merisor in Slow Cooker, 21 Oct 2019 | 3880 vizualizari

 

Atât de gustoasă este această Ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat, că odată preparată, se cere rapid repetată.
Dar și mai gustoasă a ieșit preparată la Slow Cooker 6L DuraCeramic Saute Crock Pot, pentru că s-a gătit lent și s-au păstrat toate gusturile ingredientelor, fără a se diminua din aroma lor.
Este minunat un așa aparat de gătit la casa omului, pentru că efectiv preia din atribuțiile acestuia în bucătărie.
Este simplu de folosit și gătește mâncărurile lent, păstrând savoarea ingredientelor și fără a fi necesar să se intervină asupra acestora.
Se adaugă ingredientele în vas, se acoperă și se pornește pentru intervalul de timp necesar și gata. Ne putem vedea în continuare de alte activități administrative. Putem pleca la piață, sau la serviciu, iar când ne întoarcem, mâncarea ne așteaptă caldă, tocmai bună de savurat.
Da, mâncarea o găsim caldă pentru că Slow Cookerul Crock-Pot trece automat pe funcția de păstrare la cald, după expirarea timpului setat.
Cum să nu-ți dorești un așa aparat!
Și cum în luna octombrie sărbătorim Crocktober, adică bucuria de a mânca sănătos și delicios, preparând mâncărurile la minunatele aparate slow cooker Crock Pot, vi le recomand cu toată încrederea.
Găsiți o gamă variată de aparate Crock-Pot, de la slow-cookere digitale, sau manuale, dar și acest Slow Cooker 6L DuraCeramic Saute Crock Pot, accesând site-ul crockpot-romania.ro.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varză albă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 kg ciolan cu os, afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 150 gr suc de roșii
  • 2 l apă
  • sare și piper
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • mărar verde și pătrunjel verde
  • Pentru servit:
  • smântână
  • oțet sau zeamă de lămâie
  • ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic:

Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un morcov l-am tocat cuburi, iar unul l-am dat pe răzătoare pentru a colora frumos ciorba. Luăm vasul ceramic din aparat și îl transferăm pe aragaz. Foarte mult îmi place că putem folosi vasul și pe aragaz și în cuptor, nu doar în Slow Cooker. Punem 2 linguri de ulei în el și călim ceapa, împreună cu usturoiul, doar până își schimbă ușor culoarea. Adăugăm morcovii și păstârnacul și continuăm călirea lor pentru 2-3 minute. Apoi adăugăm sucul de roșii, mai amestecăm puțin cu o spatulă de silicon, sau de lemn și stingem focul. Punem vasul la locul lui, în aparatul slow cooker Crock-Pot 6l Duraceramic. Tocăm varza și o adăugăm în vas. Adăugăm și ciolanul afumat și completăm cu apă cât să fie vasul umplut pentru 3/4 din capacitatea lui. Adăugăm și crenguța de cimbru, puțină sare și piper și acoperim vasul cu capacul din dotare. Conectăm slow cookerul la sursa de curent și comutăm butonul pentru temperatură pe poziția 2, iar butonul pentru timp la 4 ore și 30 de minute. Timpul se poate seta din 30 în 30 de minute. u 5-6 minute înainte de expirarea timpului, dacă suntem pe lângă Slow cooker, ridicăm capacul și adăugăm mărarul tocat. Dacă nu suntem lângă aparat, îl putem adăuga și mai târziu, odată cu pătrunjelul care se adaugă de regulă la final. Important este să mai păstrăm capacul peste vas după ce adăugăm mărarul, ca acesta să-și poată lăsa savoarea în delicioasa Ciorbă ardelenească de varză cu ciolan. Servim ciorba fierbinte, acrită după gust, cu oțet sau zeamă de lămâie. Este foarte gustoasă cu o lingură de smântână și ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de Dorna la slow cooker Crock-Pot 4,7 L