Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 23 Ian 2017 | 5690 vizualizari

 

 Ce face ardelenul cand are un vitnamez? Raspuns corect : face slanina afumata !!!
Am primit si eu o tabla de slanina de la purcel vietnamez. Slanina a fost delicioasa, nu foarte groasa si se topea in gura ca si untul. Din motive necunoscute, soricul era foarte tare. L-am folosit sa degust la o ciorba cu gulie. Da, doar cu o gulie, ca unele persoane stramba din nas la prea multe.

 

INGREDIENTE

  • o mana buna de soric de porc afumat taiat fasiute
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 gulie
  • 1 ardei iute verde
  • 1 pahar smantana
  • zeama de lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc:

  1. Am pus pentru inceput la fiert, soricul.
  2. Se curata si se spala legumele.
  3. Morcovii se feliaza si se pun la fiert primii.
  4. Sarati putin, soricul de porc contine si el sare.
  5. Cartofii si gulia se taie cuburi.
  6. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga cartoful, gulia si ceapa intreaga.
  7. Urmeaza sa adaugati ardeiul kapia taiat patrate.
  8. Cand legumele sunt patrunse, se acreste cu zeama de lamaie si  smantana.
  9. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte si se toarna inapoi in supa amestecand.
  10. Scoateti ceapa din ciorba.
  11. Serviti ciorba cu rondele de ardei iute feliat.
  12.  Gustati, sarati sau acriti daca mai este nevoie.

   Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

24.01.2017, 19:10

simona72 1

25.01.2017, 11:07

Nici cu sorici n-am facut ciorba mie poti sa-mi pui 2 gulii Tare buna si tare apetisante arata ciobele tale!

miki_a 1

27.01.2017, 05:28

Uite Miha , n-ai scapat de gura lumii ...acum toți vor gulii ...dar sunt unii care preferă și alte "legume "! Bună ciorbă ai făcut !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza