Ciorba cu perisoare de peste

de Oana in Ciorbe, 23 Sep 2009 | 9302 vizualizari

 

Mi-a adus cumnatul meu un castron de salau prins de el :) si-a fost taman bun pentru niste perisoare!

 

INGREDIENTE

        Pentru perisoare:
  • 500 g peste dezosat
  • o ceapa mica
  • 2 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu gris
  • 2 linguri cu marar verde tocat
  • sare
        Pentru ciorba:
  • un morcov mare
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 2 linguri cu varf de orez
  • 1/2 l bors
  • o cutie rosii in bulion
  • un ou
  • leustean sau telina verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de peste:

Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. Se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor si se framanta bine. Trebuie sa rezulte o compozitie bine legata, alftel perisoarele se desfac la fiert...


Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se toaca cubulete. Se pune o oala cu apa la fiert, cam 3 l, cand clocoteste se adauga legumele si se lasa sa fiarba. Se adauga orezul si se da focul mic. Cu mana umeda se pun perisoarele, mai intai una si verificati sa nu se desfaca. Se lasa sa mai fiarba 10 minute si apoi se adauga borsul si rosiile maruntite. La final se bate oul zdrente si se presara verdeata tocata.

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu aveti surpriza sa vi se desfaca perisoarele, este bine sa fierbeti separat o oala cu apa si se le faceti acolo. Se pune o perisoara si se lasa putin la fiert. Daca e ok, se pun si restul, apoi se muta in oala cu ciorba. Daca se desface, mai adaugati in compozitie gris sau faina, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Hansa 1

24.09.2009, 17:26

Foarte buna, o sa fac si eu la sfarsitul asta de saptamana, insa fara faina si fara gris.

Oana 1

24.09.2009, 21:48

Hansa, sa stii ca eu am incercat vreo 4 perisoare pana nu s-au mai desfacut! initial, fara faina si gris le-am facut si eu...apoi am adaugat putina faina...pana am ajuns la 2 linguri si tot s-au desfacut La final m-am gandit la gris si apoi au fost ok...Daca ai tu o alta reteta de perisoare sa ne-o impartasesti si noua, eu am inventat-o pe moment

Panacris 1

03.11.2014, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec de vitel