Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)

de Patricia Iordache in Ciorbe, 27 Feb 2013 | 4526 vizualizari

 

Cand am gasit aceasta reteta, m-a atras titlul ei "Ciorba norvegiana".
Citind, am realizat ca este de fapt o ciorba cu afumatura. Pe langa ingredientele trecute in reteta m-am gandit sa mai adaug si eu cate ceva si iata varianta finala.
Gustul? O sa ma pomeniti :))

 

INGREDIENTE

  • - 130 gr. slaninuta afumata;
  • - 1 ceapa;
  • - 2 morcovi potriviti;
  • - 1 telina mica;
  • - 4 cartofi potriviti;
  • - 1/2 ardei gras rosu;
  • - 130 gr. smantana;
  • - 1 ou (doar galbenusul);
  • - o mana de patrunjel tocat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 catel mare de usturoi;
  • - 3-4 linguri ulei;
  • - sare;
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana):

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.  

Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand continuu. Adaugam cei 2.5 l de apa fierbinte.  

Taiem cartofii dupa pofta inimii (eu am taiat cuburi) si ii punem peste legume. Lasam sa fiarba cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru, catelul de usturoi pisat, punem slaninuta prajita, smantana amestecata cu galbenusul de ou, lasam 1-2 minute si oprim focul. Aruncam in oala niste patrunjel verde tocat si...asteptam sa se raceasca ca sa putem manca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

25.07.2013, 19:08

buna o sa o fac si eu

Constelatialeu 1

21.08.2013, 19:10

Iote ce mananca norvegienii si eu nu stiam....

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 06:42

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de găină