Bors de gaina

de Retete_din_suflet in Ciorbe, 7 Feb 2013 | 4898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 gaina (aripi, spate, pulpe, gat)
  • 3 morcovi,
  • 1-2 cepe,
  • 50g telina,
  • 1 ardel mare rosu,
  • 1ou,
  • 1cutie cu smantana,150g,
  • 1 legatura mica de leustean verde,
  • 1 legatura mica de patrunjel verde,
  • 30g fIdea sau orez,
  • 500ml bors acru sau lamaie.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de gaina:

Taiem gaina in bucati si o spalam bine. O punem la fierT in 3-4l de apa rece, la foc mediu. Spumuim bine de cate ori este nevoie.


Dupa ce am terminat de luat spuma si apa este curata, punem legumele taiate cubulete si ceapa marunt. Lasam la fiert pana gaina este aproape fiarta.


Adaugam fIdeaua sau orezul si lasam sa dea cateva clocote.


Adaugam borsul acru sau zeama de lamaie. Potrivim de sare.


Separat amestecam smantana cu galbenusul de ou si 4 linguri de zeama din oala. Punem tot amestecul in bors si omogenizam.


Taiem leusteanul si patrunjelul marunt punem in oala si stingem focul.


Iese foarte bun!

 

TIPS-URI

1

 eu prefer lamaie in loc de "bors praf"

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Retete_din_suflet 1

08.02.2013, 23:52

multumesc, v-as invita la masa, dar deja s-a si terminat! pe frig ce e mai bun decat un bors fierbinte!

Ina 1

19.02.2013, 11:41

Bucataras 1

20.02.2013, 15:14

Bine ai venit in rindul bucatarasilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Borş moldovenesc de găină