Bors de gaina

de Retete_din_suflet in Ciorbe, 7 Feb 2013 | 10853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 gaina (aripi, spate, pulpe, gat)
  • 3 morcovi,
  • 1-2 cepe,
  • 50g telina,
  • 1 ardel mare rosu,
  • 1ou,
  • 1cutie cu smantana,150g,
  • 1 legatura mica de leustean verde,
  • 1 legatura mica de patrunjel verde,
  • 30g fIdea sau orez,
  • 500ml bors acru sau lamaie.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de gaina:

Taiem gaina in bucati si o spalam bine. O punem la fierT in 3-4l de apa rece, la foc mediu. Spumuim bine de cate ori este nevoie.

Dupa ce am terminat de luat spuma si apa este curata, punem legumele taiate cubulete si ceapa marunt. Lasam la fiert pana gaina este aproape fiarta.

Adaugam fIdeaua sau orezul si lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam borsul acru sau zeama de lamaie. Potrivim de sare.

Separat amestecam smantana cu galbenusul de ou si 4 linguri de zeama din oala. Punem tot amestecul in bors si omogenizam.

Taiem leusteanul si patrunjelul marunt punem in oala si stingem focul.

Iese foarte bun!

TIPS-URI

1

 eu prefer lamaie in loc de "bors praf"

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Retete_din_suflet 1

08.02.2013, 23:52

multumesc, v-as invita la masa, dar deja s-a si terminat! pe frig ce e mai bun decat un bors fierbinte!

Ina 1

19.02.2013, 11:41

Bucataras 1

20.02.2013, 15:14

Bine ai venit in rindul bucatarasilor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Borş moldovenesc de găină