Ciorba usoara de vara, din legume

de Sidy in Ciorbe, 28 Iul 2011 | 11244 vizualizari

 

Inca una din ciorbele mele de vara...
Sper sa nu va plictisesc cu ele.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • o rosie
  • 1 ardei gras mic
  • 1/2 gulie
  • 200 g mazare verde
  • 200 g fasole verde
  • 3 cartofi
  • 1/3 varza proaspata
  • putina conopida
  • 2-3 frunze telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba usoara de vara, din legume:

Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta.
Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin .
Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si lasam sa fiarba acoperit la foc mediu pina cand sunt fierte toate legumele, cam 30-40 de minute.
Cand ciorba este gata o acrim cu zeama de pe ardei iuti murati, zeama de lamaie, otet  sau bors, ce va place mai mult.
Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana , in farfurie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat marunt.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Un ardei iute linga, merge de minune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba usoara de vara, din legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de legume cu ciolan afumat