Ciorbă de afumătură cu zeamă de varză

de madi_marin in Ciorbe, 21 Dec 2013 | 12413 vizualizari

 

Îmi plac mult ciorbele acre, iar zeama de varză se numără printre preferate în perioada rece a anului. Că e ciorbă de cartofi, afumătură sau perişoare….le dă un gust extraordinar, mai ales servite fierbinţi şi cu ceapă roşie alături!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 1 păstărnac
  • 3 cartofi mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 l zeamă de varză
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 ou
  • leuştean
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de afumătură cu zeamă de varză:

Cepele tocate, morcovul , ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se lasă să fiarbă.


Când carnea e aproape fiartă (ciolanul afumat dezosat fierbe repede), se adaugă cartofii şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se lasă la foc mic până ce cartofii sunt gata, apoi se adaugă zeama de varză încălzită,pasta de tomate şi se aşteaptă să dea într-un clocot, apoi se drege ciorba cu oul bătut. Se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. Se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată.


Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de afumătură cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

babi5 1

23.12.2013, 06:05

danakarin 1

26.12.2013, 15:53

nemaipomenit de bine arata !

mihaelar63 1

30.12.2013, 00:19

Buna ciorba Frumoasa prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc si legume proaspete