Ciorba de legume, dreasa cu smantana si acrita cu moare

de RODIMUR in Ciorbe, 1 Mar 2020 | 601 vizualizari

 

Pentru o trecere mai ușoară la regimul de post, fără carne, lactate și ouă, am făcut o ciorbiță de legume, dreasă cu ouă și smântână și acrită cu moare de varză. N-am mai avut borș, pentru acrit, dar a fost foarte bine și așa, iar ciorbița a ieșit acrișoară și foarte gustoasă...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 2 roșii
  • 4-5 cartofi roz
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ardei capia
  • 2 cepe galbene
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 300 ml de smântănă grasă
  • 2 gălbenușuri
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume, dreasa cu smantana si acrita cu moare:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.


Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.


Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie mărunt și se călesc cu ceapa și usturoiul.


Se spală roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc în tigaia cu celelalte legume, la foc mic, până ce scade puțin lichidul.


Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă, când rădăcinoasele sunt aproape fierte.


După două-trei clocote, se adaugă legumele călite și apoi moarea de varză.


Se amestecă bine smântâna cu gălbenușurile de ou și se subțiază cu ciorbă fierbinte, până ce ajunge cam la temperatura din oală. Atunci se drege ciorba cu smântână amestecată cu ouă și se mai lasă la fiert încă un clocot-două, la foc mic.


Între timp, se spală, se zvântă și se toacă mărarul și frunzele de pătrunjel.


Se condimentează ciorba, după gust cu sare (dacă mai este nevoie!) piper și cimbru, după care se adaugă mărarul și pătrunjelul tocat. Se ia oala de pe foc, se pune capacul și ciorba se servește după ce ”s-a odihnit” timp de 10 minute.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz care fierb bine și nu se sfărâmă.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

3

În loc de roșii, puteți folosi suc de roșii, după gust.

4

Cine are borș, poate înlocui moarea de varză.

5

Adăugați mărarul și pătrunjelul tocat la sfârșitul preparării.

6

Lăsați ciorba ”să se odihnească” timp de 10 minute, după preparare, înainte să o serviți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, dreasa cu smantana si acrita cu moare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

02.03.2020, 06:42

Exact asta este și părerea noastră, Mihaela!

dantes 1

06.03.2020, 09:54

Buna!

RODIMUR 1

06.03.2020, 11:27

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac cu Fanta (de post)
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de toamna