Ciorba ardelenesca de porc

de ralu_ca in Ciorbe, 16 Noi 2013 | 19540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costite porc
  • 5 bucati morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • pastarnac
  • 600 g cartofi
  • 1 telina medie
  • 1 ceapa
  • leustean
  • patrunjel
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • bors magic 2 linguri
  • 3 galbenusuri ou
  • 500 g smantana
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardelenesca de porc:

Am portionat costitele si le-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingura de sare, la foc mic si spumam din cand in cand. Legumele ( morcovi, patrunjel, telina si pastarnac) se curata, se spala si se taie cubulete sau rondele. Am incins untul impreuna cu uleiul si am calit legumele cateva minute. Cartofii i-am curatat, spalat si taiat cubulete, lasandu-i in apa pana la folosire.


Tarhonul uscat l-am inmuiat intr-o lingurita de otet intr-un vas. Cand costitele sunt aproape fierte am adaugat in oala legumele calite si le-am lasat la foc mic. Am adaugat si ceapa data prin razatoare. Cand legumele sunt aproape fierte am adaugat si cartofii si am lasat la fiert alaturi de patrunjel si leustean (eu l-am tocat, dar de obicei se lasa frunzele, iar la final se scot ). In timp ce cartofii fierb am preparat compozitia cu care se drege ciorba. Intr-un vas am pus galbenusurile pe care le-am amestecat cu smantana pana ce s-au omogenizat. Cand cartofii sunt deja fierti, am adaugat si borsul magic, lingurita de tarhon am lasat sa mai dea in clocot si mai adaugam sare daca este nevoie. Din supa fierbinte am adaugat in compozitia de smantana, putin cate putin pana ce aceasta ajunge la temperatura ciorbei. Am turnat apoi totul in oala, amestecand continuu si am lasat inca un clocot.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardelenesca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 11:43

ce ciorbica buna

Pushaa 1

29.01.2014, 15:03

e buna o ciorbita calda pe frigul asta!

alex79 1

08.02.2016, 18:49

bors magic?oare asa faceau ardelenii ciorba....
?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana