Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 4 Oct 2021 | 672 vizualizari

 

   O ciorba  potrivita pentru serile mai reci de toamna. Simpla de preparat si hranitoare.
Costita afumata de casa dupa ce a fost bine fiarta s-a servit ca gustare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr costita afumamta de casa
  • 500 ml suc de rosii proaspete
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei galben
  • 1 crenguta tarhon verde
  • 1ceapa verde
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon:

  1. Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda .
  2. Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert .
  3. Intre timp curatati legumele si cartofii .
  4. Taiati morcovii rondele , ceapa  si ardeii se taie marunt .Cartofii se taie cubulete .
  5. Sotati ceapa , moorcovii sia rdeiul in ulei , timp de cateva minute .
  6.  Adugati boia si amestecati . Turnati deasupra costita si apa incare fierbea .
  7. Continuati fierberea pana legumele sunt patrunse .
  8. Puneti cuburile de cartofi in zeama la fiert .
  9. Introduceti in oala crenguta de tarhon-pentru aroma .
  10. Atentie !!! Gustati zeama si adugati sare daca este nevoie . Costita afumata de casa este de obicei bine sarata si eliberaza sare prin fierbere .
  11. La sfarsit se pune sucul proaspat de rosii stoarse [ fara samburi ] .
  12. Mai dati un  clocot si piparati .
  13. Daca va place o ciorba mai consistenta se lasa sa scada zeama binisor . In caz contrar diluati ciorba cu apa , dati inca un clocot si obligatoriu mai dregeti gustul cu sare si/sau piper .
  14. Serviti ciorba de cartofi cu ceapa si ardei iute .
  15. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Gustati zeama si adaugati sare daca este nevoie . Costita afumata de casa este de obicei bine sarata si eliberaza sare prin fierbere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7477 puncte

katty

6942 puncte

Constelatialeu

4888 puncte

Rocsi

4850 puncte

Anett

4283 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta