Ciorba de crap si somon cu smantana

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 9 Mar 2017 | 528 vizualizari

 

 Ce sa va spun : daca nu ati mancat pana acum, trebuie neaparat. Am inceput de la capul si partea de coada de la un crap proaspat si am ajuns la o gustoasa ciorba cu smantana.
Pentru a da un gust deosebit, am folosit somon afumat si seminte de fenicul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg crap (cap si partea cu coada)
  • 150 gr file somon afumat
  • 2 morcovi noi
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingurita seminte uscate fenicul (din gradina)
  • 1/2 lingurita cimbrisor salbatic uscat (din livada)
  • 2 linguri pasta kapia cu telina (productie proprie)
  • 1/2 lingurita Eros Pista (pasta ardei iuti -productie proprie)
  • 2 lamai - zeama
  • sare
  • codite de ceapa verde
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de crap si somon cu smantana:


  1. Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele.

  2. Legumele se curata si se spala.

  3. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici.

  4. Cartofii se taie cuburi mai mari.

  5. Usturoiul se feliaza.

  6. Ardeiul se taie marunt.

  7. Dupa 10 minute, se scoate crapul si se pune la fiert morcovul si cartofii.

  8. Dupa inca 10 minute, se adauga orezul, usturoiul, dovlecelul, ardeiul, pastele de ardei si condimentele.

  9. Lasati sa dea un clocot si incercati daca legumele sunt fierte.

  10. Alegeti carnea de peste curatind oasele.

  11. Reduceti intensitatea fierberii si diluati smanatana cu zeama fierbinte. Adaugati, amestecand in oala.

  12. Adaugati la ciorba, bucatele de file de somon afumat.

  13. Tocati marunt coditele de ceapa si patrunjelul verde.

  14. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie dupa gust.

  15. Gustati si sarati, daca mai este nevoie.

  16. Serviti ciorba cu verdeata multa tocata si cu bucati de crap in fiecare farfurie.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de crap si somon cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

11.03.2017, 23:32

Mimi

mihaelar63 1

11.03.2017, 23:32

Rocsi

mihaelar63 1

11.03.2017, 23:32

Renata , multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bors de peste