Ciorba de curcan, cu taitei

de mirela0911 in Ciorbe, 14 Feb 2019 | 1238 vizualizari

 

A iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne de curcan (eu am folosit labele si osul de la piept, dar puteti pune ce doriti)
  • 4-5 lg untura de pasare
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapa alba
  • 2-3 lg legume deshidratate
  • 200 ml bulion
  • sare dupa gust
  • 150-200 g taitei subtiri (de casa sunt ideali)
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan, cu taitei:

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga.


Morcovul se curata si se taie in cubulete. Intr-o oala se pune untura de pasare si morcovul. Se lasa sa se caleasca apoi se pune mixul de legume deshidratate (multumesc Ina pentru ele), se amesteca apoi se toarna cca 1 litru de apa fierbinte. Se lasa la foc potrivit pana se fierb legumele.


Dupa ce au fiert bucatile de carne, se strecoara supa direct in oala cu legumele. Se adauga bulionul, sare dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. La final se adauga si taiteii si se lasa pana sunt fierti. Se gusta si se mai condimenteaza daca mai este nevoie dupa care se stinge focul. Se adauga patrunjelul verde tocat si se acopera oala pentru a se imbina aromele.


Se serveste fierbinte cu ardei iute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In lipsa legumelor deshidratate, se pot folosi legume proaspete: patrunjel, telina, pastarnac, ardei gras, etc.

2

Se poate prepara si fara bulion!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan, cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 12:48

Foarte buna!

Ancutsa 1

18.02.2019, 16:33

Ce ciorbita gustoasa!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan