Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)

de kamy in Ciorbe, 21 Oct 2010 | 16082 vizualizari

 

Pe locul 2 in preferintele Sabinei...asa ca...a trebuit sa o fac

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 700 gr de fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • o cana de rosii din borcan(puse de mine)sau 3-4 rosii
  • 500 ml de bulion
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta):

Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece.

Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete.

Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mai mic si am lasat sa fiarba 20 min.dupa care am stins focul.Cand am putut da capacul jos,am adaugat fasolea si legumele si le-am mai fiert 5 min(dupa ce a inceput sa fluiere).

Intr-o tigaie am pus vreo 10 lg.de ulei si  4 faina,am calit faina cateva minute,am stins cu 500 ml bulion,am mai lasat sa fiarba putin dupa care am adaugat rantasul in ciorba si am mai lasat-o sa fiarba vreo 5 min,fara capac.Inainte sa opresc focul am pus sare,piper dupa gust si tarhonul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

stiu ca rantasul nu-i sanatos ,dar Sabinei ii place ciorba asta ....groasa,asa ca ....

2

daca rantasul are cocoloase,adaugati-l in ciorba trecut printr-o sita

3

ca verdeata se poate pune si leustean si patrunjel,ce va place:eu ...cum da frigul sunt cu tarhonul iar vara cu leusteanul(la ciorbe)

4

se poate servi si cu smantana

5

si bineanteles cu ceapa sau ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kamy 1

22.10.2010, 12:31

lilik...hai ca ptr tine pescuiesc

kamy 1

22.10.2010, 12:32

postavarule....ca pe la noi..

kamy 1

22.10.2010, 12:33

rocsy... buna...buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciolan cu zeama de varza