Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)

de kamy in Ciorbe, 21 Oct 2010 | 9933 vizualizari

 

Pe locul 2 in preferintele Sabinei...asa ca...a trebuit sa o fac

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 700 gr de fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • o cana de rosii din borcan(puse de mine)sau 3-4 rosii
  • 500 ml de bulion
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta):

Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece.


Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete.


Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mai mic si am lasat sa fiarba 20 min.dupa care am stins focul.Cand am putut da capacul jos,am adaugat fasolea si legumele si le-am mai fiert 5 min(dupa ce a inceput sa fluiere).


Intr-o tigaie am pus vreo 10 lg.de ulei si 4 faina,am calit faina cateva minute,am stins cu 500 ml bulion,am mai lasat sa fiarba putin dupa care am adaugat rantasul in ciorba si am mai lasat-o sa fiarba vreo 5 min,fara capac.Inainte sa opresc focul am pus sare,piper dupa gust si tarhonul.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

stiu ca rantasul nu-i sanatos ,dar Sabinei ii place ciorba asta ....groasa,asa ca ....

2

daca rantasul are cocoloase,adaugati-l in ciorba trecut printr-o sita

3

ca verdeata se poate pune si leustean si patrunjel,ce va place:eu ...cum da frigul sunt cu tarhonul iar vara cu leusteanul(la ciorbe)

4

se poate servi si cu smantana

5

si bineanteles cu ceapa sau ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kamy 1

22.10.2010, 12:31

lilik...hai ca ptr tine pescuiesc

kamy 1

22.10.2010, 12:32

postavarule....ca pe la noi..

kamy 1

22.10.2010, 12:33

rocsy... buna...buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu ciolan