Ciorba de fasole boabe cu legume

de Cris2711 in Ciorbe, 4 Apr 2015 | 5981 vizualizari

 

Dorul de o ciorbita de fasole boabe mancata cu paine proaspata si ceapa verde mi-a dat de lucru. Tare buna a iesit. Carnea de vita am fiert-o in ciorba pana s-a desprins de pe os,apoi am adaugat-o la sarmale:D

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr. fasole boabe
  • 1 bucata carne de vita-300 gr.
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 patrunjel-radacina
  • 1 telina-radacina
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 3-4 rosii pisate in suc propriu
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu legume:

Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore.

A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe.

Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat.

Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline.

Am adaugat apa,circa 6 l.

Legumele se taie dupa preferinta.

Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea de vita,legumele,condimentele,sarea si piperul.

Am lasat sa fiarba pana a fost carnea frageda.

La sfarsit am adaugat si frunzele de patrunjel tocate marunt.

Se serveste calda cu o paine proaspata si ceapa.

Eu am ales ceapa verde.

 

 

TIPS-URI

1

Este important sa se lase fasolea boabe la inmuiat de pe o zi pe alta.

2

Se serveste cu ceapa frecata cu putina sare si ulei.

3

Este buna si de post-fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara