Ciorba de usturoi

de mirela0911 in Ciorbe, 24 Ian 2011 | 5227 vizualizari

 

Sau ciorba aita cum se spune pe la noi in Ardeal.

 

INGREDIENTE

  • 1 spate pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 cana orez
  • sare
  • 1 lgt.boia
  • 1 lg ulei
  • usturoi
  • 1 galbenus 
  • 5-6 lg smantana
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de usturoi:

Se spala bine spatele de pui si se pune la fiert in apa.


Legumele se curata si se taie felii. Dupa ce se spumeaza apa in care fierbe carnea, se adauga legumele, sare si se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele.


Intre timp se spala bine orezul si se pune la fiert. Cand sunt gata fierte legumele si carnea se adauga orezul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Intr-o craticioara se pune uleiul sa se infierbante, se ia de pe foc si se adauga boiaua. Se mesteca repede sa nu se arda dupa care se stinge cu zeama. Se pune si usturoiul pisat (cat de usturoiata doriti) se lasa putin pe foc si se rastoarna peste zeama.


Se ia oala de pe foc si se acreste cu zeama de lamaie dupa preferinte. Dupa ce s-a mai potolit ciorba se pune smantana amestecata cu galbenusul de ou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

25.01.2011, 14:10

madi, eu nu prea ma dau in vant dupa usturoi, dar ciorba asta merge

mirela0911 1

25.01.2011, 14:10

lia .. multumesc

mamaieelena 1

25.01.2011, 23:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taranesca de legume