Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi

de Criss in Ciorbe, 3 Dec 2011 | 29818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4-5 catei de usturoi (se poate si mai mult)
  • 1 rosie decojita
  • 1 cescuta orez
  • 2 galbenusuri
  • 300 g smantana
  • patrunjel verde
  • putin otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi:

Pieptul de pui taiat cubulete, se pune la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, ardeii cubulete, morcobii si telina cubulete sau date pe razatoarea mare si orezul spalat. Se pune sare dupa gust sau delikat. La final se adauga usturoiul zdrobit, galbenusurile frecate cu smantana si otetul dupa gust. Aceasta e o varianta mai dietetica a ciorbei, insa legumele se pot cali in ulei si apoi sa se puna la fiert. Eu nu le-am calit, nici n-am pus ulei pentru ca imi place sa fie cu cat mai putina grasime.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

gabuna 1

02.01.2012, 18:06

aceasta este renumita "zeama aita" din Ardeal?
o sa incerc reteta si sigur o sa calesc legumele ca are ciorba mai mult gust, si daca chiar nu vreau sa fie grasa, atunci o sa pun smantana degresata iar uleiul dfe calit va fi de masline, doar o lingura.

multumesc pentru reteta

gigel_ciorbaru 1

24.09.2012, 16:20

va multumesc pt minunata reteta dar cred ca sotia mea nu va reusi

gigel_ciorbaru 1

30.09.2012, 22:03

a reusit uraaaaaaaaa
dar acum mananc doar ciorba ardeleneasca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt