Ciorba de peste

de raus in Ciorbe, 21 Noi 2010 | 8408 vizualizari

 

De preferat este ca ciorba de peste sa fie preparata intr-un ceaun pe o soba cu plita la foc de lemne.Este necesar sa folosim o mare varietate de peste(atat cat e posibil).

 

INGREDIENTE

  • capatzani si cozi de peste mare(crap,novac,salau)                                              
  • 1-1,5 kg de peste marunt(caras,platica,biban,oblete,rosioara)                           
  • 1 litru bors                                                                                                   
  • 2-3 cepe potrivite                                                                                          
  • 3 morcovi                                                                                                      
  • 1 telina                                                                                                         
  • 1 patrunjel                                                                                                     
  • 1 ardei gras                                                                                                   
  • 4 cartofi                                                                                                         
  • 200 gr.de zarzavat de la borcan                                                                       
  • 1 leg.de leustean                                                                                           
  • icre si lapti de la mai multe soiuri de peste                                                       
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Pestele se spala bine cu apa rece,iar cel marunt se fierbe pana cade de pe oase.Se strecoara zeama si se pune la fiert intr-un ceaun mai mare.Acum se adauga morcovii,ceapa,telina,patrunjelul si ardeiul (o parte din acestea se toaca marunt,iar o parte se pun intregi).Cand e aproape fiert zarzavatul, se adauga cartofii taiati in cuburi mari, bucatile de peste si icrele si laptii.Separat, se da borsul in clocot si se aduna spuma.Cand a fiert si pestele se adauga borsul fierbinte,zarzavatul de la borcan si o parte din leusteanul tocat marunt.Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust.Se poate servi atat fierbinte,cat si rece,mai ales dupa o petrecere lunga.POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

22.11.2010, 15:11

foarte buna

Sylvia 1

23.11.2010, 12:00

Bun venit in trupa Minunata ciorbita asta tare imi place si mie. Super daca ai avut de unde sa pui si icre, o reteta adevarata 5 furculite

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:54

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert rulouri fragede cu mac
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste