Ciorba de peste

de raus in Ciorbe, 21 Noi 2010 | 11854 vizualizari

 

De preferat este ca ciorba de peste sa fie preparata intr-un ceaun pe o soba cu plita la foc de lemne.Este necesar sa folosim o mare varietate de peste(atat cat e posibil).

 

INGREDIENTE

  • capatzani si cozi de peste mare(crap,novac,salau)                                              
  • 1-1,5 kg de peste marunt(caras,platica,biban,oblete,rosioara)                           
  • 1 litru bors                                                                                                   
  • 2-3 cepe potrivite                                                                                          
  • 3 morcovi                                                                                                      
  • 1 telina                                                                                                         
  • 1 patrunjel                                                                                                     
  • 1 ardei gras                                                                                                   
  • 4 cartofi                                                                                                         
  • 200 gr.de zarzavat de la borcan                                                                       
  • 1 leg.de leustean                                                                                           
  • icre si lapti de la mai multe soiuri de peste                                                       
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Pestele se spala bine cu apa rece,iar cel marunt se fierbe pana cade de pe oase.Se strecoara zeama si se pune la fiert intr-un ceaun mai mare.Acum se adauga morcovii,ceapa,telina,patrunjelul si ardeiul (o parte din acestea se toaca marunt,iar o parte se pun intregi).Cand e aproape fiert zarzavatul, se adauga cartofii taiati in cuburi mari, bucatile de peste si icrele si laptii.Separat, se da borsul in clocot si se aduna spuma.Cand a fiert si pestele se adauga borsul fierbinte,zarzavatul de la borcan si o parte din leusteanul tocat marunt.Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust.Se poate servi atat fierbinte,cat si rece,mai ales dupa o petrecere lunga.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

22.11.2010, 15:11

foarte buna

Sylvia 1

23.11.2010, 12:00

Bun venit in trupa Minunata ciorbita asta tare imi place si mie. Super daca ai avut de unde sa pui si icre, o reteta adevarata 5 furculite

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:54

place

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de pește - somon și macrou