Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de LUK in Ciorbe, 29 Noi 2010 | 6540 vizualizari

 

Reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300gr fasole alba boabe
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • o lingurita vegeta
  • o lingurita otet
  • o crenguta de tarhon
  • 4 litri apa
  • un ciolan afumat mai mare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte)

Se curata ceapa.

Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate de ora adaugam fasolea boabe,vegeta,bulionul,ceapa ,sare dupa gust(eu nu pun sare decat la sfarsit-in functie de cat e de sarat ciolanul).Lasam sa fiarba la foc mic inca 2 ore(se testeasa cu furculita daca e fiert ciolanul si fasolea).Cand e fiert ciolanul,se scoate,se dezoseaza carnea si se taie cubulete apoi se pune inapoi in oala.Acum punem si otetul si tarhonul si lasam ciorba sa mai fiarba la foc mic  inca 5 minute.

TIPS-URI

1

Daca doriti si aveti timp,puteti fierbe o jumatate de ora fasolea in apa separata si apoi sa o puneti sa mai fiarba cu ciolanul.Se spune ca asa e mai usor de digerat. In Ardeal se manaca cu ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu conopida si mazare