Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de LUK in Ciorbe, 29 Noi 2010 | 3883 vizualizari

 

Reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300gr fasole alba boabe
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • o lingurita vegeta
  • o lingurita otet
  • o crenguta de tarhon
  • 4 litri apa
  • un ciolan afumat mai mare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte)


Se curata ceapa.


Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate de ora adaugam fasolea boabe,vegeta,bulionul,ceapa ,sare dupa gust(eu nu pun sare decat la sfarsit-in functie de cat e de sarat ciolanul).Lasam sa fiarba la foc mic inca 2 ore(se testeasa cu furculita daca e fiert ciolanul si fasolea).Cand e fiert ciolanul,se scoate,se dezoseaza carnea si se taie cubulete apoi se pune inapoi in oala.Acum punem si otetul si tarhonul si lasam ciorba sa mai fiarba la foc mic inca 5 minute.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti si aveti timp,puteti fierbe o jumatate de ora fasolea in apa separata si apoi sa o puneti sa mai fiarba cu ciolanul.Se spune ca asa e mai usor de digerat. In Ardeal se manaca cu ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

LUK 1

07.12.2010, 00:26

Amy stie ca a mancat.

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:39

buna rau

Cris2711 1

08.10.2011, 12:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta