Ciorba de fasole in paine

de nico15 in Mancaruri de legume, 29 Noi 2010 | 2782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de fasole alba
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac /
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras potivit
  • 2 rosii,
  • patrunjel dupa gust
  • 200 gr de kaizer
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare / piper / boia / ulei 2
  • painici negre potrivite sau chifle
  • Sos de tomate(bulion)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in paine:

Fasolea se pune la inmuiat de seara si se lasa pana a doua zi, se scurge apa si se da din nou la foc potrivit, dupa jumatate de ora de fiert se scurge apa, punandu-se apa proaspata, adaungandu-se ulei se continua fierberea. Separat se curata, spala si toaca marunt legumele: ceapa, ardeiul si usturoiul se rade morcovul si pastarnacul pe razatoarea mica. Alaturi se taie feliute subtiri de kaizer si se caleste impreuna cu zarzavatul, se sareaza, pipereaza si se lasa pana se inmoaie legumele. Dupa ce legumele si kaizerul s-au calit se trec in oala unde fierbe fasolea, continuandu-se fierberea, se gusta din cand in cand, pentru a potrivi gustul cu sare, piper, boia si cimbru. Se adauga bulion sau sos de tomate dupa preferinta si gust.



Pentru servire cat mai traditionala ciorba de fasole se pune intr-o chifla sau intr-o painica neagra care a fost ori taiata in doua jumatati egale ori s-a taiat un capacel din partea de sus a painii pe unde se scoate miezul de paine, lasandu-se cam, 1-1.5 cm in partea de jos a painii, pentru ca aceasta sa nu se inmoaie foarte repede, dupa care aceasta se va umple cu ciorba de fasole se poate adauga patrunjel tocat daca se doreste, eu nu am adaugat.



Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa alba/ rosie stropita cu un pic de otet.

O mancare traditionala romaneasca care incanta prin gust, simplitate si autenticitate.



Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nico15 1

01.12.2010, 00:15

Va multumesc tuturor si sa ii spun si eu la multi ani fetitei Epurasei, Dea sa0ti traiasca si sa fie sanatoasa si tuturor celorlalti Andrei si Andree

epurasha2bb 1

03.12.2010, 15:51

multumesc frumos Nico si tie la fel celor dragi tie !

adry88 1

28.05.2011, 17:24

foarte interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta