Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Dec 2020 | 2654 vizualizari

 

 Macar o data pe an, prepar ciorba de gulioare umplute . Este greu sa mai gasesti gulioare tinere si mici . De data aceasta am venit cu ele de la piata . Acum gasesti aproape orice , chiar si broccoli , cultivat local .
Este o ciorba specific ardeleneasca ,imprumutata de la vecinii unguri , pentru mine cu gust de copilarie .

 

INGREDIENTE

  • 8 gulioare tinere -cat un ou de gasca
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 cartofi mici /sau3 linguri orez
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 crenguta de cimbru uscat-poate fi si verde daca aveti
  • 1 pahar smantana grasa sau iaurt grecesc gras
  • 500 gr pipept de curcan
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura faina alba de grau
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • otet mere -optional .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan:

  1. Curatati si spalati morcovul si ceapa .
  2. Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui.
  3. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert .
  4. Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca .
  5. Curatati gulioarele si le scobiti cu o lingurita sau cu ustensila de curatat seminte a merelor .
  6. Miezul de gulie nu se arunca se pune la fiert in oala .
  7. Preparati umplutura pentru gulii din pieppt de curcan tocat , ou , pesme,sare , piper si patrunjel verde .
  8. Formati din compozitia cu carne mici perisoare .
  9. Gulioarele se presara in interior cu putina faina alba [ le scuturati sa nu fie prea multa]si se introduce cate o perisoara care se taseaza usor .
  10. Reduceti fierberea [ asta pentru ca sa nuse imprastie carnea ],puneti la fiert gulioarele .
  11. Mi-au mai ramas cateva perisoare si le-am pus in ciorba ca atare .
  12. Tot acum se pun la fiert cartofii curatati si taiati cubulete.
  13. Eu pun cartofii pentru un plus de consistenta [ daca nu am si felul doi ] .
  14. Puteti renunta la cartof sau inlocui cu orez .
  15. Lasati sa fiarba cam 15 -20minute . Incercati daca este cartoful fiert .
  16. Dregeti ciorba cu smantana . Daca va place mai acrisora puneti putin otet de mere .
  17. Gustati si sarati/piparati daca este necesar.
  18. La servire presarati patrunjel verde si marar verde pentru aspect , gust si prospetime !!!
  19. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Smantana grasa nu este indicata pentru cei care au unele probleme de sanatate . Dar fiind de calitate nu va face cocoloase in ciorba . Puneti mai putina sau o inlocuiti cu iaurt gras .

2

Eu pun cartofii pentru un plus de consistenta [ daca nu am si felul doi ] .

3

Puteti renunta la cartof sau inlocui cu orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

UrsanMihaela 1

12.12.2020, 14:50

Ma tenteaza sa o incerc si eu, cand voi gasi gulioare .

Ancutsa 1

12.12.2020, 15:43

Arata bine!

abstract01 1

12.12.2020, 17:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta