Supa de pui cu fidea (taitei)

de Ghinnni in Supe/Ciorbe, 9 Mar 2010 | 8837 vizualizari

 

Supa de pui..pentru unii muma, pentru altii...muma (nu ciuma!). Toate culturile (europene, americane, asiatice) venereaza supa de pui. Doctorii evidentiaza efectele ei benefice asupra sanatatii noastre. Artistii ii aduc ofrande muzicale, iar autorii de "opere" gastronomice ii lauda efectele spirituale. Care-i treaba?
Supa de pui este o supa care se obtine prin fierberea apei impreuna cu parti si/sau oase de pui, legume si arome. Supa de pui traditionala este o supa limpede, servita sau cu bucati mici de pui/legume, sau cu fidea (taitei) sau cu boabe de orez/orz. De asemenea, supa de pui a dobandit reputatia unui remediu popular in tratarea racelii. Valoarea terapeutica a supei de pui provine din usurinta cu care organismul nostru asimileaza alimentele folosite la prepararea supei. Prin fierbere se pierde jumatate din cantitatea de vitamine din legume. De aceea se recomanda prepararea supei de pui la foc mic.

Complexitate: redusa
Calorii: 150/portie
Beneficii: ajuta ficatul in procesul de detoxifiere a sangelui, stimuleaza circulatia sangvina, reduce inflamatiile si ofera organismului mineralele de care are nevoie.

...in ritmurile "Chicken Noodle Soup" (o puteti asculta aici) m-am apucat de treaba....

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui;
  • o lingurita sare;
  • o ceapa;
  • 2 morcovi;
  • pastarnac;
  • 1/2 telina;
  • 5 lingurite de pudra de legume uscate;
  • 1/2 punga - fidea Baneasa;
  • cateva fire de patrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu fidea (taitei):

...am pus apa la fiert intr-o oala (capacitate: 4 l). In apa am pus 6 pulpe de pui intregi..



...am lasat putin la fiert (vreo 5 min) si am adaugat o lingurita de sare de bucatarie...



...intre timp am curatat legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul si telina...



...am lasat timp de fierbere vreo ora si 15 minute (din cand in cand am spumat zeama)...



...dupa ce s-au fiert (carnea si legumele) am strecurat zeama, legumele le-am mancat cu sare, iar carnea de pui am utilizat-o la pilaf...
...am pus zeama la foc si am lasat-o sa dea in clocot...apoi am adaugat 5 lingurite de pudra de legume uscate.



...dupa inca alte 2 minute am adaugat jumate din punga cu fidea de la Baneasa



...am lasat sa se fiarba fideaua, apoi am verificat supa de sare si am adaugat patrunjelul tocat...si e gata!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu fidea (taitei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa ( ciorba) de rosii cu oua