Ciorba de gaina cu smantana

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 26 Iun 2015 | 1096 vizualizari

 

Una din ciorbele mele favorite, mereu apreciate de cei dragi mie.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 gaina de casa
  • 2 morcovi mari
  • 1/4 praz
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 cani de mazare
  • 1/2 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 cana orez
  • sare, piper alb macinat, 1 cub concentrat de legume
  • 1 cana de smantana grasa, 1 galbenus de ou
  • otet dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu smantana:

Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa cu sare la foc domol cca 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu capacul. Stingem focul si lasam putin timp inainte de a deschide oala. Intre timp pregatim legumele. Le curatam si le taiem cubulete.


La supa din oala, pe care am pus-o din nou la foc domol, adaugam ceapa tocata, morcovii, ardeiul, prazul. Lasam sa fiarba si dupa 5 minute adaugam si mazarea (eu am avut congelata), dovlecelul si cartoful. Cand toate sunt fierte adaugam orezul in oala si mai lasam inca 5 minute.


Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusul de la ou si turnam putin din zeama de la ciorba, fierbinte, amestecand cu un tel. Eu fac asta sa nu se branzeasca smantana. Mai lasam 1 minut la foc mic si stingem. Punem otet dupa gust si patrunjel verde tocat.


 

TIPS-URI

1

Voi puteti adauga si alte legume ( eu as fi folosit neaparat patrunjel radacina, telina, pastarnat, gulie, dar aici nu am)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:28

Aletta 1

30.06.2015, 12:59

Ce buna trebuie sa fie,

cristeena20 1

30.06.2015, 14:30

multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste