Ciorba de gaina cu smantana

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 26 Iun 2015 | 4997 vizualizari

 

Una din ciorbele mele favorite, mereu apreciate de cei dragi mie.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 gaina de casa
  • 2 morcovi mari
  • 1/4 praz
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 cani de mazare
  • 1/2 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 cana orez
  • sare, piper alb macinat, 1 cub concentrat de legume
  • 1 cana de smantana grasa, 1 galbenus de ou
  • otet dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu smantana:

Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa cu sare la foc domol cca 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu capacul. Stingem focul si lasam putin timp inainte de a deschide oala. Intre timp pregatim legumele. Le curatam si le taiem cubulete.

La supa din oala, pe care am pus-o din nou la foc domol, adaugam ceapa tocata, morcovii, ardeiul, prazul. Lasam sa fiarba si dupa 5 minute adaugam si mazarea (eu am avut congelata), dovlecelul si cartoful. Cand toate sunt fierte adaugam orezul in oala si mai lasam inca 5 minute. 

Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusul de la ou si turnam putin din zeama de la ciorba, fierbinte, amestecand cu un tel. Eu fac asta sa nu se branzeasca smantana. Mai lasam 1 minut la foc mic si stingem. Punem otet dupa gust si patrunjel verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Voi puteti adauga si alte legume ( eu as fi folosit neaparat patrunjel radacina, telina, pastarnat, gulie, dar aici nu am)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:28

Aletta 1

30.06.2015, 12:59

Ce buna trebuie sa fie,

cristeena20 1

30.06.2015, 14:30

multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta