Ciorba de iepure

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2010 | 20559 vizualizari

 

Este o ciorba foarte aromata si gustoasa, putin acrisoara excelenta pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui, mai osoasa),
  • un morcov mare dat pe razatoare,
  • o ceapa,
  • o jumatate de telina,
  • un sfert de praz,
  • o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete,
  • 2 rosii decojite,
  • 4-5 cartofi taiati cubulete ,
  • o crenguta de cimbru,
  • 300 ml smantana,
  • sare, piper,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin bors magic,
  •  leustean maruntit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure:

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant.

Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele .

 Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de carne si legumele, apoi adaugam condimentele, 4 l de apa rece si o crenguta de cimbru si punem la fiert. Pentru aceasta operatiune au am folosit oala sub presiune si am lasat sa fiarba de cand am inchis supapa timp de 40 de minute. Dupa aceea am deschis oala si am adaugat cartofii taiati cubulete si rosiile decojite si am mai lasat sa fiarba  normal, nu sub presiune timp de 15 minute. Telina fiarta bucati am facut-o cu robotul si am adaugat-o inapoi la fiert, da un plus de aroma si consistenta ciorbei.  La sfarsit am adaugat 300 ml de smantana si am acrit-o cu putin Bors Magic si am adaugat dupa ce am inchis focul o mana de leusean maruntit.  Este o ciorba deosebita pe care o recomand cu placere, va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

10.11.2010, 13:08

5f!

Bya Ralu 1

08.02.2013, 18:20

super

Panacris 1

12.04.2014, 15:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zid de cartofi cu afumatura