Ciorba de perisoare

de sandytza in Ciorbe, 9 Iun 2009 | 4530 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa ...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mica
  • 2 carnaciori
  • 2 morcovi
  • 2 linguri smantana
  • 2 cani lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • sare,
  • piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 cub de vegeta
  • patrunjel
  • Pentru perisoare
  • 250 gr carne tocata
  • 60 gr orez
  • 50 gr paine
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun la fiert: morcovii, ceapa si canrnacirii.


Se prepara perisoarele. Intr-un bol se pune carnea tocata , painea inmuiata in lapte si apoi stoarsa, oul, orezul sare si piper.


Se amesteca bine si se fac bilute.


Cand fierbe apa se pun in oala si se lasa la fiert 15-20 minute la foc potrivit.
Separat se face rantasul . Se pune intr-o tigaie o lingura de ule si o lingura de faina. se amesteca bine si cand incepe sa se rumenesca se adauga laptele si smantana.


Cand perisoarele s-au fiert se adauga rantasul , frunza de dafin, cubul de vegeta , se lasa sa fiarba 2-3 minute , se potriveste de sare si piper iar in ultimul clocot se pune patrunjel tocat.



P.S. Ciorba a iesit un pic rosie pentru ca , carnatul ce il folosesc eu are boia ca asa fac spaniolii carnatul. Acum la alegerea fiecaruia poate pune in loc de boiaua din carnat , o lingurita de boia amestecata cu o lingurita de ulei sau un pic de pasta de rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi