Ciorba de perisoare

de Gicuta in Ciorbe, 11 Mai 2015 | 11850 vizualizari

 

Ciorba de perisoare este preferata noastra.

 

INGREDIENTE

1/2 kg carne tocata (porc si vita)

o ceapa

1/2 buc. ardei capia

1/2 buc. ardei gras verde

1 morcov

200 g rosii la borcan sau suc de rosii (eu am avut facute in casa)

o telina mica

3 linguri orez

un ou

1 litru bors

1 legatura leustean.

1/2 legatura de patrunjel cimbru uscat (o jumatate de lingurita)

sare

piper

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le  punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.

Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare si le asezam pe un platou. Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat, si lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare si piper, punem si restul de cimbru.

Borsul il fierbem separat si cand au fiert perisoarele il adaugam in oala, si mai  lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram leusteanul tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana