Ciorba de burta

de lilik in Ciorbe, 21 Aug 2012 | 11081 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune si mai cunoscute ciorbe este, bineinteles, ciorba de burta. Preparata corect va da gust pranzurilor dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita curatata
  • 1 os de vita
  • 1 adidas de porc
  • 1 borcan de gogosari in otet de 400 gr
  • 3 morcovi
  • boabe de piper
  • sare
  • 10 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem burta intr-un vas cu apa rece si 2-3 lamai taiate felii si punem in frigider 1-2 ore,dupa care o limpezim bine.

Taiem burta bucati cat palma si o punem impreuna cu adidasul de porc,osul de vita,morcovii curatati ,intregi,1 lingura buna de sare intr-o oala incapatoare si acoperim cu apa rece (daca folosim o oala de 10 litri punem 8 litri de apa),apoi punem la fiert.

Lasam sa fiarba ciorba de burta la foc mic 3-4 ore bune(pana zeama are culoarea laptelui).Cand burta e fiarta,strecuram zeama,pe care o pastram, si indepartam morcovii,piperul,osul de vita si adidasul de porc,apoi lasam burta sa se racoreasca putin,dupa care o taiem fasiute.

Punem zeama din nou la fiert impreuna cu fasiutele de burta si gogosarii taiati julienne.

Dupa ce au fiert impreuna 10-15 minute,batem cele 10 galbenusuri cu smantana si adaugam treptat ciorba de burta din oala ca sa subtiem si cand obtinem o compozitie lichida si omogena punem in oala,care fierbe inca la foc mic si mai lasam sa dea cateva clocote(5-10 minute),apoi dam de pe foc.

Pisam usturoiul si il diluam cu putina apa rece.La 15-20 de minute dupa ce am dat ciorba de burta deoparte de pe foc punem mujdeiul si potrivim de sare.

Servim ciorba de burta fierbinte cu ardei iute si dreasa dupa placul fiecaruia cu otet si cu smantana.

 

 

TIPS-URI

1

pentru dres ciorba de burta puteti folosi mai putine(6-8) galbenusuri,depinde cat va place de consistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (51)

Aurelia 07_07 1

24.12.2012, 19:58

Krystyan Trendy 1

24.11.2013, 10:21

una din ciorbele mele preferate

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta