Ciorba de mazare, cu carnati afumati si moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 22 Oct 2020 | 3024 vizualizari

 

În urmă cu două zile am făcut o ciorbă așa cum fac mai rar: cu mazăre și cârnați afumați, ciorbă pe care am acrit-o cu moare de varză. Atât mazărea, cât și moarea de varză sunt din producția de anul trecut și cum am vrut să le termin, m-am gândit să fac această ciorbă. A ieșit foarte bună, consistentă și acrișoară, așa că voi mai face o ciorbiță asemănătoare, pentru că încă mai am moare de varză...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de mazăre
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 2 cartofi
  • 3 cârnați afumați de porc
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare, cu carnati afumati si moare de varza:

Mazărea se scoate din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. 

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, ca să se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa, până ce se înmoaie și scade lichidul lăsat.

Mazărea se clătește, se scurge de apă și se adaugă în oala cu rădăcinoasele aproape fierte.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se clătesc cârnații, se taie sub formă de rondele și se prăjesc în puțin ulei de floarea soarelui.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și legumele călite. După două-trei clocote, se adaugă moarea de varză și cârnații, pentru încă un clocot. 

După acest ultim clocot, se condimentează ciorba, după gust cu sare și piper, după care se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu capac și după 10 minute ”de odihnă” ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și mazăre conservată la borcan, clătită bine și scursă de apă.

2

Folosiți cartofi roz care nu se sfărâmă la fiert.

3

Nu prăjiți tarea ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

4

Puteți acri ciorba și cu altceva: borș, corcodușe, zeamă de lâmâie...

5

Adăugați moarea de varză spre sfârșitul preparării, pentru un singur clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare, cu carnati afumati si moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de mazare cu cartofi - de post