Ciorba de perisoare

de eclerash in Ciorbe, 16 Mai 2010 | 5544 vizualizari

 

Nu stiu daca este o regula generala,insa observatiile mele m-au dus la ideea ca este o ciorba pe care o mananca si copiii cu placere...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata(amestec vita si porc am avut eu)
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • bulion
  • bors praf
  • patrunjel berde
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam si spalam ceapa,tocam doua dintre ele pe care le amestecam cu morcovul dat pe razatoarea mare impreuna cu telina si  calim legumele in ulei.Intre timp,framantam carnea pe care o vom amesteca cu ceapa ramasa si tocata,adaugam oul si orezul si 2-3 linguri ulei si chiar una de apa daca simtit ca nu este destul de maleabila compozitia.Din aceasta formam bilute de marimea unei nuci.

Dupa ce s-au calit legumele le acoperim cu apa,le fierbem cca 20 min,adaugam perisoarele avand grija sa le punem pe suprafata intregii oale ca sa nu se suprapuna.Cand perisoarele incep sa iasa la suprafata adaugam si bulionul si mai lasam 5 minute.In ultimele minute de fierbere adaugam si borsul la plic,sare si piper.Dupa ce luam oala de pe foc adaugam si patrunjelul tocat marunt.

TIPS-URI

1

puteti pune in compozitia de perisoare si un varf de bicarbonat

2

orezul este bine sa fie uscat in momentul adaugarii in compozitia de perisoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

eclerash 1

16.05.2010, 11:43

multumesc!!!

nadina73 1

16.05.2010, 17:24

intradevar copiilor mei le place mult mai ales daca fac perisoarele foarte mici,felicitari super 5 furculite(linguri ar trebui)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 09:52

yammy bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc