Ciorba de perisoare

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Oct 2018 | 2249 vizualizari

 

 Ciorba de perisoare este printre preferatele noastre. De aceasta data diferenta a fost data de mixul de carne pui+ vitel, boabele de ovaz si smantana de calitate superioara. Carnea de asemenea a provenit de la animale crescute la tara, in gospodarie, cu hrana naturala adecvata.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 morcov mare
  • 1 bucata telina
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri boabe de ovaz
  • 4 linguri cu varf de smantana grasa 50%
  • frunze telina verde
  • zeama lamie -optional
  • Pt. perisoare :
  • 500 gr piept pui dezosat 
  • 500 gr carne vitel 
  • 1 ou 
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • 3 linguri gris de grau 
  • sare
  • fulgi de ardei iute rosu rasniti 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:


  1. Curatati si spalati legumele.

  2. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina.

  3. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina.

  4. Dupa 3 minute se pun la fiert in oala 2 apa peste legume. Sarati.

  5. Fierbeti 15-20 minute legumele. Intre timp pregatiti perisoarele.

  6. Taiati bucati mai mici carnea de vitel si pui.

  7. Se toaca impreuna cu patrunjelul verde.

  8. Eu am folosit vasul de maruntit al mizerului vertical de mana.

  9. Preparati amestecul pentru perisoare din carnea tocata cu patrunjel, ou, sare, fulgi de ardei rosu iute si gris.

  10. Puneti la fiert si boabele de ovaz.

  11. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati in zeama perisoare de marimea preferata.

  12. Mie imi plac perisoarele potrivite nici prea mici, nici prea mari.

  13. Pregatiti un bol mic cu putina apa.

  14. In acest bol va udati mana pentru a putea modela perisoarele mai usor.

  15. Puneti capacul si fierbeti la foc mic inca 10 minute.

  16. Diluati smantana cu zeama fierbinte din ciorba si o adaugati in oala dupa ce ati oprit focul.

  17. Gustati si sarati daca mai este nevoie.

  18. Acriti, daca va place, cu putina zeama de lamaie.

  19. La servire garnisiti farfuria cu telina verde.


Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

La ciorba, serviti ceapa, ardei iuti sau dulci dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

12.11.2018, 02:08

Multumesc ,Cristinuta

mihaelar63 1

12.11.2018, 02:08

Dantes

Rahela Velicu 1

12.11.2018, 11:17

Buna ciorbita!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor

de RODIMUR 7

ieri la 18:51

Salata cu mozzarella, rosii si oregano

ieri la 15:58

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

pe 08.04 la 21:54

Desert prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

pe 08.04 la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

pe 08.04 la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare