Ciorba de perisoare

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Oct 2018 | 1891 vizualizari

 

 Ciorba de perisoare este printre preferatele noastre. De aceasta data diferenta a fost data de mixul de carne pui+ vitel, boabele de ovaz si smantana de calitate superioara. Carnea de asemenea a provenit de la animale crescute la tara, in gospodarie, cu hrana naturala adecvata.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 morcov mare
  • 1 bucata telina
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri boabe de ovaz
  • 4 linguri cu varf de smantana grasa 50%
  • frunze telina verde
  • zeama lamie -optional
  • Pt. perisoare :
  • 500 gr piept pui dezosat 
  • 500 gr carne vitel 
  • 1 ou 
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • 3 linguri gris de grau 
  • sare
  • fulgi de ardei iute rosu rasniti 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:


  1. Curatati si spalati legumele.

  2. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina.

  3. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina.

  4. Dupa 3 minute se pun la fiert in oala 2 apa peste legume. Sarati.

  5. Fierbeti 15-20 minute legumele. Intre timp pregatiti perisoarele.

  6. Taiati bucati mai mici carnea de vitel si pui.

  7. Se toaca impreuna cu patrunjelul verde.

  8. Eu am folosit vasul de maruntit al mizerului vertical de mana.

  9. Preparati amestecul pentru perisoare din carnea tocata cu patrunjel, ou, sare, fulgi de ardei rosu iute si gris.

  10. Puneti la fiert si boabele de ovaz.

  11. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati in zeama perisoare de marimea preferata.

  12. Mie imi plac perisoarele potrivite nici prea mici, nici prea mari.

  13. Pregatiti un bol mic cu putina apa.

  14. In acest bol va udati mana pentru a putea modela perisoarele mai usor.

  15. Puneti capacul si fierbeti la foc mic inca 10 minute.

  16. Diluati smantana cu zeama fierbinte din ciorba si o adaugati in oala dupa ce ati oprit focul.

  17. Gustati si sarati daca mai este nevoie.

  18. Acriti, daca va place, cu putina zeama de lamaie.

  19. La servire garnisiti farfuria cu telina verde.


Pofta mare !!!

 

TIPS-URI

1

La ciorba, serviti ceapa, ardei iuti sau dulci dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

12.11.2018, 02:08

Multumesc ,Cristinuta

mihaelar63 1

12.11.2018, 02:08

Dantes

Rahela Velicu 1

12.11.2018, 11:17

Buna ciorbita!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu zeama de varza