Ciorba de perisoare a la grec

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Iul 2015 | 14382 vizualizari

 

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data aceasta am fost curioasa cum ies perisoarele fara ou. M-am inspirat de la chef Horia Varlan. Sa traiesti maestre au iesit perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 500 g rasol cu os de vita
  • 500 g carne tocata amestec
  • 4 linguri orez proaspat fiert
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 pastarnac radacina
  • 1 ceapa intreaga
  • 1/2 telina mica
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar smantana
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:


  1. Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa.

  2. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata.

  3. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se patrunda.

  4. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se pun la fiert in oala cu osul de vita.

  5. Se pune ceapa intreaga la fiert.

  6. Carnea tocata marunt se amesteca pana se omogenizeaza cu sare, piper, orez fiert si patrunjel tocat.

  7. Formati mici bilute, udandu-va cu apa pe palme.

  8. Reduceti focul la ciorba si puneti la fiert perisoarele.

  9. Se fierb impreuna 10 minute.

  10. Opriti focul.

  11. Bateti doua galbenusuri impreuna cu smantana, sare si zeama de lamaie. Diluati cu zeama calda din oala.

  12. Turnati amestecul de oua cu smantana in oala amestecand cu grija sa nu zdrobiti perisoarele.

  13. Gustati si acriti suplimentar cu zeama de lamaie daca este necesar.

  14. Serviti ciorba cu verdeata presarata pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie tocata mai marunt.

2

Orezul trebuie sa fie fiert proaspat (daca se raceste nu mai este atat de maleabil - nu se omogenizeaza usor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kytz 1

30.06.2017, 15:48

Ce bună trebuie să fie! Noi mai punem o lingură de griș în compoziția perișoarelor, iar orezul întotdeauna fiert la jumătate (ca să nu iese perișoarele zbârlite )!

mihaelar63 1

30.06.2017, 16:08

Kitz ,am incercat si varianta cu gris si-mi place !!!!Despre orez stiu , dar nu intodeauna am timp s- l fierb > Ai dreptate este cea mai buna metoda de preparare a perisoarelor. Imi place si varianta fara ou preluata de la maestrul Horea Varlan .

kytz 1

30.06.2017, 16:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata ”Curcubeu”

de RODIMUR 5

la 00:52

Placinte cu branza sarata si cascaval

ieri la 19:48

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

ieri la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

pe 21.01 la 23:56

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel