Ciorba de perisoare a la grec

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Iul 2015 | 10919 vizualizari

 

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data aceasta am fost curioasa cum ies perisoarele fara ou. M-am inspirat de la chef Horia Varlan. Sa traiesti maestre au iesit perfecte :D!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g rasol [ cu os ] de vita
  • 500 g carne tocata amestec
  • 4 linguri orez proaspat fiert
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 pastrnac radacina
  • 1 ceapa intreaga
  • 1/2 telina mica
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar smantana
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:


  1. Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa .

  2. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata .

  3. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se patrunda.

  4. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se pun la fiert in oala cu osul de vita fiert .

  5. Se pune ceapa intreaga la fiert .

  6. Carnea tocata marunt se amesteca pana se omogenizeaza cu sare , piper , orez fiert si patrunjel tocat .

  7. Formati mici bilute, udandu-va cu apa pe palme .

  8. Reduceti facul la ciorba si puneti la fiert perisoarele .

  9. Se fierb impreuna 10 minute .

  10. Opriti focul.

  11. Bateti doua galbenusuri impreuna cu smantana, sare si zeama de lamaie. Diluati cu zeama calda din oala .

  12. Turnati amestecul de oua cu smantana in oala amestecand cu grija sa nu desfaceti perisoarele.

  13. Gustati si acriti suplimentar cu zeama de lamaie daca este necesar .

  14. Serviti ciorba cu verdeata presarata pe deasupra .

 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie tocata mai marunt .

2

Orezul trebuie sa fie fiert proaspat [ daca se raceste nu mai este atat de maleabil - nu se omogenizeaza usor ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kytz 1

30.06.2017, 15:48

Ce bună trebuie să fie! Noi mai punem o lingură de griș în compoziția perișoarelor, iar orezul întotdeauna fiert la jumătate (ca să nu iese perișoarele zbârlite )!

mihaelar63 1

30.06.2017, 16:08

Kitz ,am incercat si varianta cu gris si-mi place !!!!Despre orez stiu , dar nu intodeauna am timp s- l fierb > Ai dreptate este cea mai buna metoda de preparare a perisoarelor. Imi place si varianta fara ou preluata de la maestrul Horea Varlan .

kytz 1

30.06.2017, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu galuste de branza feta