Ciorba de perisoare cu smantana

de mihaelar63 in Ciorbe, 25 Feb 2010 | 32138 vizualizari

 

nu facusem de mult ciorba de perisoare cu smantana

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa mica
  • 1ardei mic rosu
  • 500 gr carne tocata vita + porc
  • 1 ou
  • 4 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  •  1 lingura tarhon in otet
  • 200 ml smantana      
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

   1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .

   2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si putina boia .

   3.  dupa 15 min carnea tocata se amesteca cu oul , sare, piper [dupa gust ], 2 linguri orez si jumatate din patrunjel taiat f. marunt .cu mainile unsecu putin ulei se formeaza bile mici de marimea unui ou de prepelita care se pun sa fiarba la foc domol cam 20 min .se pun si celelalte 2 linguri de orez.

   4. spre sfarsitul fierberii se pune ardeiul taiat cuburi mici , restul de patrunjel tocat si tarhonul din otet .

   5. smantana se amesteca cu apa calda si apoi cu cateva linguri de zeama fierbinte . se adauga apoi la ciorba

   6. daca este necesar se mai pune sare si piper .

 

TIPS-URI

1

este foarte buna acrita si cu zeama de varza acra.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare cu smantana-0
Ciorba de perisoare cu smantana-1
Ciorba de perisoare cu smantana-2
Ciorba de perisoare cu smantana-3
Ciorba de perisoare cu smantana-4

COMENTARII (11)

mihaelar63

mihaelar63 1

26.02.2010, 14:29

buni spanac fac si eu azi , pozele de la ciorbita sunt din arhiva de vreo 2 saptamani

cory

cory 1

26.02.2010, 14:32

deja ma pun sa dezghetz carnea tocata...fac si eu....

cory

cory 1

26.02.2010, 14:33

eu pap si cu un ardel iuuteee...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!