Ciorbă de perişoare de curcan

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 16 Sep 2012 | 4780 vizualizari

 

INGREDIENTE

Supa:

  • 1 kg tacâm de pui (am pus 2 bucăţi spate de pui);
  • 2 cartofi;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1 ceapă mare;
  • 2-3 morcovi;
  • 1/4 rădăcină de ţelină;
  • 2 lgţ borş magic (Delikat cu tărâţe şi leuştean);
  • 1 lămâie mică;
  • frunze de pătrunjel şi leuştean;
  • 1 gălbenuş;
  • sare.

Perişoare:

  • 500 g piept de curcan;
  • 3-4 lg orez;
  • 1 ou mic (opţional);
  • 1 ceapă mică;
  • 1/2 legătură mărar;
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de perişoare de curcan:

Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul.


În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele:


- se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie, maşină de tocat);


- se adaugă orezul spălat, ceapa, mărarul - tocate foarte mărunt, 1 ou (opţional), sare şi piper;


- se formează perişoarele (pentru a nu se lipi compoziţia de mâini, se umezesc mâinile cu apă sau se ung cu puţin ulei) şi se aşează pe un platou sau tocător.


După ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă perişoarele.


Spre finalul pregătirii supei se adaugă borşul după care aceasta se drege cu gălbenuş şi zeamă de lămâie.




Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

Verdeaţa obişnuiesc să o presar în momentul servirii supei, în cazul de faţă am utilizat un amestec din frunze de pătrunjel şi leuştean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

DinDragostePentruGatit 1

18.09.2012, 10:31

Cris2711 1

18.09.2012, 11:33

Xandrinne 1

09.04.2015, 06:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Snitele de curcan