Ciorba de perisoare de vita cu tarhon

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2010 | 7022 vizualizari

 

asa prepar eu ciorba de perisoare

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  •  1 patrunjel radacina
  • o felie telina
  • 2 rosii
  • ulei
  • sare
  • 150 ml. bulion
  • tarhon din otet
  • frunze de patrunjel
  • ptr perisoare :
  • 500 gr. carne vacuta tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita faina
  • patrunjel verde 
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare de vita cu tarhon:



  1. legumele se curata si se spala . orezul se spala .

  2. ceapa ,rosia si ardeiul se taie cubulete , morcovul si albitura se razuiesc prin razatoarea cu ochiuri mari .

  3. se calesc in putin ulei si se pun e cam 3 l apa .

  4. cand clocoteste apa se pun perisoarele astfel preparate:carnea tocata se amesteca cu un oul , faina ,frunze de patrunjel, sare , piper si boia dupa gust .cu miinile unse cu ulei se formeaza bilute putin mai mari ca niste nuci .

  5. se fierb la foc mic cam 30 min .

  6. se acreste cu bulion si tarhon in otet.

  7. se decoreaza cu verdeata dupa gust : patrunjel, marar sau telina .

 

TIPS-URI

1

cine doreste poate pune si smantana

2

bulionul si tarhonul se pune doar la sfarsit , daca se pune la inceput , legumele ramn tari si nu se mai fierb bine.

3

daca doriti mai acra puneti putin otet aromat de la tarhon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare de vita cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Oana 1

20.01.2010, 20:48

Ce bine arata!! tu ai pus tarhonul in otet? poate ne pui si reteta, pliz|! N-am mancat niciodata cu tarhon si tare mi-ar placea!

mihaelar63 1

20.01.2010, 21:49

tarhonul in otet e chiar mai aromat si mai gustos decat cel verde . tarhonul se spala , incearca sa rupi frunzulitele de pe tulpina , le pui in borcan si torni otet peste ele . atat..
tarhonul verde este ,,bio '' din gradina mea .categoric de origine controlata .

rivka 1

20.01.2010, 22:13

si maica-mea tot in otet il pune, eu am din pacate doar uscat,,,,la plic.
oana se gasesc de cumparat sa stii la plic e bun, eu folosesc tarhon la ciorbe cu carne si la tocanite (de cartofi de ex) nu concep fara tarhon dar probabil fiindac asa m-am obisnuit, depinde gusturi s-ar putea sa nu va placa daca nu ati mai mancat(mie de ex nu-mi place busuiocul nici mirosul nu-l suport mi se face rau numai de la miros)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de vacuta