Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

de Ina in Supe/Ciorbe, 20 Sep 2016 | 3096 vizualizari

 

Desi in zona noastra se mananca mai mult ciorbe acre, fara smantana, am ales de data asta sa dreg ciorba cu smantana si ma bucur ca am convins-o si pe soacra-mea sa guste (ea nu pune gura pe ciorbe albe :D ) si chiar i-a placut :)))
E drept, am pastrat pentru ea o portie dreasa cu mai putina smantana si ou , dar a mancat tot si m-am bucurat mult  :X 

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • piper
  • sare
  • faina pentru tavalit

Pentru ciorba:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 300 ml suc de rosii
  • 500 ml bors de casa

Pentru dres:

  • 200 g smantana proaspata
  • 2 galbenusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:

Perisoare :


Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata.


Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam deoparte.


Ne ocupam de zeama:


Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare.


Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul "a inflorit".


Adaugam borsul si potrivim gustul de sare si piper.


Pentru a drege ciorba cu smantana procedam astfel:


Batem doua galbenusuri cu 200 g smantana proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana putem turna totul in oala cu ciorba.


Omogenizam, oprim focul si presaram deasupra leustean verde, tocat.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 36 perisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

21.09.2016, 19:20

Cu asa ciorbite am crescut, arata exact ca la mama acasa!

Rocsi 1

21.09.2016, 21:37

Nici noi nu suntem cu ciorbele drese, dar cand o vad pe a ta, as vrea o portie mica!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:28

tare buna este ciorbita asta!:

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare