Ciorba de porc cu legume

de Rocsi in Ciorbe, 17 Oct 2016 | 4684 vizualizari

 

Va spun sincer, nu am mancat ciorba de porc de cand eram mica. Dupa atatea ciorbe de pui si de legume, simteam de nevoia de o altfel de ciorba, sa fie cu alta carne, mai altfel. Am vazut ca am o bucatica de pulpa de porc in congelator si am zic ca neaparat trebuie sa incerc sa fac o ciorbita din ea. A fost atat de buna, satioasa si gustoasa, iar ai mei au fost foarte incantati de ea si cica sa le mai fac ;)

 

INGREDIENTE

  • 650 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 mana de pastai galbene subtiri
  • 2 cartofi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 canita mica suc de rosii de casa
  • 400-500 ml bors de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu legume:

Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite.

Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc.

Intre timp pregatim legumele.

Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete.

Pastaile le curatam la capete, le spalam si le taiem bucatele.

Rosia o decojim si o facem cubulete, ardeiul galben si kapia ii taiem bucatele mici.

Cand incepe carnea sa fiarba, o spumam bine.

O lasam sa fiarba pe jumatate, apoi dam drumul legumelor pregatite mai sus, plus jumatate de legatura de patrunjel, tocat marunt.


Curatam cartofii, ii taiem cuburi. Dupa ce au fiert si legumele cam 10 minute in ciorba, punem si cartofii.

Presaram sare, piper si boia de ardei dulce.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cand sunt bine patrunse toate, turnam sucul de rosii si borsul fierbinte.

Amestecam si gustam daca mai este necesar sa mai punem ceva.

Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi tragem oala de pe foc.

Presaram restul de patrunjel verde tocat, acoperim ciorba 10 minute, apoi este numai buna de servit.


Merge de minune atat simpla cat si cu smantana.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

21.10.2016, 10:23

ksenya, ma bucur ca iti place

mihaelar63 1

25.10.2016, 08:01

Mai trebuie din cand in cand cate o ,,diversiune ''

Rocsi 1

25.10.2016, 19:32

Asa este Mihaela. Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan afumat si legume acrita cu zeama de varza