Ciorba de pui a la grec

de tiby in Ciorbe, 7 Mar 2014 | 23725 vizualizari

 

O ciorba usoara si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 2 cepe albe
  • 2 gulii
  • 50 ml ulei
  • 3-4 galbenusuri de ou
  • 400 g smantana
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Se curata legumele si se spala bine sub jet de apa.

Morcovii, ardeiul gras si pastarnacul se taie fideluta sau cubulete, ceapa se toaca marunt iar gulia se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi.

Pieptul de pui se spala bine si se taie sub forma de fasii sau cubulete.

Intr-o oala se toarna putin ulei si se pun prima data morcovii la calit pentru a obtine la final o culoare frumoasa a ciorbei. Apoi se pun pe rand ceapa, ardeiul si pastarnacul si se mai lasa putin sa se caleasca, se adauga gulia dupa care se completeaza cu apa.

Se lasa legumele sa fiarba si se indeparteaza din cand in cand spuma care se ridica la suprafata. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga pieptul de pui taiat si se lasa sa fiarba impreuna.

Intre timp se pregateste separat un amestec din galbenusele de ou si smantana. Se omogenizeaza bine acest amestec si cand legumele si carnea sunt fierte, se potriveste de sare si piper si se scoate cu polonicul din ciorba fierbinte si se toarna usor peste acest amestec pana se mai subtiaza si ajunge la temperatura apropiata cu ciorba din oala. Se trage oala de pe foc si se toarna incet in ciorba amestecul fierbinte avand grija sa amestecam continuu pentru a evita branzirea smantanii.

Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust si se poate orna cu verdeata.

Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

In locul lamaii se poate folosi otet (desi gustul e mult mai bun cu lamaie).

2

Se poate adauga in farfurie suplimentar smantana acrisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

kantovi 1

18.03.2014, 12:19

arata super , am sa incerc si eu cu siguranta

MOKUSKA 1

24.04.2014, 10:15

da, colesterolul meu creste numai daca ma uit la poze ...arata demential

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 11:55

foarte gustoasa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de piept de pui cu legume la Multicooker