Ciorba de pui si ficatei

de Gherca Daniela in Ciorbe, 8 Apr 2015 | 5785 vizualizari

 

O ciorbita de pui este binevenita in orice parte a zilei.

 

INGREDIENTE

  • Un pui fara piept
  • 300g ficat de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 cartofi mai mari
  • pasta de ardei (facuta de mama la borcan)
  • bulion
  • cimbru, leustean (eu am pus uscate)
  • patrunjel verde
  • bors de acrit (eu am pus bors Magic), se poate inlocui cu zeama de varza, sare de lamaie
  • fidea
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui si ficatei:

Carnea o portionam si o spalam bine, la fel si ficateii. Le punem in apa si dam sa dea cateva clocote, spumam daca este cazul si schimbam apa.

Dupa ce a inceput din nou sa fiarba punem legumele taiate marunt, radacinoasele date pe razatoare mica si lasam sa fiarba cca. 15 minute, peste legume punem pasta de ardei, bulionul, cartofii taiati cuburi mai mari, cimbrul si leusteanul, mai lasam sa fiarba pana ce cartofii au fiert bine, adaugam si fideaua, iar la sfarsit acrim cu bors ( in functie de cat de acru vreti) potrivim de sare, stingem focul si deasupra punem patrunjelul tocat. 

Noi am servit cu mamaliguta si ardei iuti. Se poate pune si smanatana, sau se poate manca cu ceapa alaturi de o felie zdravana de paine! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui si ficatei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

tarasmariana 1

08.04.2015, 23:39

Buna!

mihaelar63 1

15.04.2015, 17:44

Ce bunatate Imi plac mai ales ierburile folosite

Gherca Daniela 1

15.04.2015, 18:05

Multumesc Mihaela, le folosesc mereu la ciorbe!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare