Ciorba de rosii

de Oana in Ciorbe, 27 Iun 2009 | 27466 vizualizari

 

Este atat de racoritoare incat se poate manca direct de la frigider, mai ales in zilele calduroase! Mama ne facea foarte des in fiecare vara!

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • o bucata de telina
  • o mana mare cu orez
  • 2 kg de rosii
  • 1 l de bors
  • sare
  • o legatura de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Se pun la fiert 1,5 l apa, apoi se adauga legumele spalate si tocate. Morcovul, pastarnacul si telina le dam pe razatoarea mare, restul le taiem cubulete. Adaugam si orezul spalat si sare.


In timp ce fierb legumele ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o oala cu apa clocotita si le lasam 10 minute. Apoi le scoatem, le curatam de piele si cotoare si le maruntim la robot.


Cand legumele sunt fierte adaugam rosiile si lasam sa dea cateva clocote, apoi borsul. Potrivim de sare si mai lasam putin la fiert.


La final adaugam leusteanul tocat marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Oana 1

14.07.2009, 16:55

Laura, uite aici am pus reteta http://www.bucataras.ro/articole/267/bors_facut_in_casa.html Hmmm, nu stiu de ce nu s evad toate pozele...verific acum

Oana 1

24.07.2009, 23:26

Ma bucur Lacrimioara! cum a iesit ciorbita? s-o mancati rece!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare