Ciorba de rosii

de Valclaudia in Ciorbe, 29 Aug 2013 | 1786 vizualizari

 

o prepar deseori cand imi raman rosii (rascoapte) nemancate. E una din ciorbele mele preferate. Se prepara foarte usor si e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr. rosii cherry foarte coapte
  • apa cca 2-3 l
  • 1 ceasca de paste fainoase in forma de stelute
  • 3 morcovi
  • 3 frunze de vara chinezeasca
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 manunchi patrunjel verde
  • putin busuioc uscat si rozmarin uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Curatam si spalam legumele.


Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot.


Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de dafin, busuiocul uscat si rozmarinul, lasam sa se caleasca cca 15 minute. Saram, piperam dupa gust.


Adaugam apa,acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic pana fierb morcovii.


Cand sunt morcovii fierti e timpul sa adaugam foile de varza chinezeasca taiate panglicute+pastele fainoase, le lasam sa fiarba cca 7-8 minute si stingem focul la ciorba.


Presaram patrunjel si busuioc verde. Lasam mancarea acoperita cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

karla 1

30.08.2013, 00:43

Aurelia 07_07 1

30.08.2013, 07:03

Cris2711 1

30.08.2013, 16:09

prezenta la masa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii cu carne de porc