Ciorba de rosii cu carne de porc

de ArianaBala in Ciorbe, 16 Mai 2012 | 4912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de porc cu os 1,5kg
  • 1 kg rosii cherry (congelate am avut eu)
  • 700 ml suc de rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta de ardei
  • cateva feliute de ardei iute
  • 200-300 ml de zeama de varza
  • frunze de leustean
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu carne de porc:

-punem carnea intr-o oana cu apa cat sa o acopere putin si lasam sa fiarba cateva minute dupa care schimbam apa, adaugam putina sare si lasam sa fiarba bine pana ce carnea se desprinde de pe os;

-intre timp spalam, curatam si tocam legumele: morcovii, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel, cartofii si ardeiul gras le taiem in cubulete, rosiile cherry (proaspete sau congelate) le tocam la robot;

-cand carnea a fiert si s-a desprins de pe os, o scoatem din oala, o curatam de pe oase, o taiem cubulete si o adaugam din nou in ciorba odata cu legumele (exceptand rosiile);

-cand si legumele au fiert adaugam rosiile cherry, sucul de rosii si zeama de varza (pe care o fierbem in prealabil), pasta de ardei si ardeiul iute si mai lasam la fiert 5-10 minute;

-potrivim gustul de sare (daca mai e nevoie) si piper, adaugam leusteanul tocat marunt si ciorba este gata!  

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu 1-2 linguri de smantana!

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de rosii cu carne de porc-0
Ciorba de rosii cu carne de porc-1
Ciorba de rosii cu carne de porc-2
Ciorba de rosii cu carne de porc-3
Ciorba de rosii cu carne de porc-4

COMENTARII (16)

Sim0na

Sim0na 1

18.05.2012, 22:47

Foarte buna ciorbita!

ArianaBala

ArianaBala 1

19.05.2012, 09:58

Buna buna...ne-a incalzit putin in zilele astea mohorate

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.06.2012, 11:19

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!