Ciorba de salata verde

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 7 Feb 2010 | 5624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 sau 2 salate verzi, în functie de marimea lor
  • slanina sau afumatura dupa gust
  • 1 ceapa medie
  • ardei rosu (eu l-am folosit ptr. efect)
  • cca. 100 g de iaurt sau lapte batut
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ouag + 2 galbenusuri
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Se taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa cateva minute.


Se turna apa peste ingrediente, atat cat sa aiba de unde sa scada. Se lasa sa fiarba pana cand salata se inmoaie.

Separat, se bat cele 2 oua si se face o omleta. Se taie in bucati mici si se adauga sa fiarba impreuna cu celelalte ingrediente.


Cand ciorba s-a terminat de fiert se opreste focul. Se adauga un liaison din galbenusuri si iaurtul, diluat in prealabil cu ciorba calda. Se acreste cu otet si se presara patrunjel sau marar verde tocat. Cum eu am acrit cu otet, am adaugat si cateva fasii de gogosari acri, atat ca gust cat si ca desing.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

mon74 1

07.03.2010, 13:29

Delicioasa,am macat cat am sta 4 ani la Sibiu,dar nu am invatat sa fac,acum voi incerca...dar usturoiul cand se pune?

adnas54 1

09.03.2010, 12:05

2mon74,
scuze... am uitat de usturoi. Se pune cu ceapa, dar se lasa doar cateva momente cat sa-si lase gustul, apoi se scoate. Usturoiul daca il lasi sa fiarba ii strica gustul la orice fel de mancare.

babi5 1

15.12.2014, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie