Ciorba de stevie

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 4057 vizualizari

 

Desi sunt carnivora declarata,asta este imi place,nu ma dau inlaturi nici de la verdeturi,mai ales astea de sezon.Asa ca ieri am dat iama-n gradina si am cules stevie si urzici.

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g frunze de stevie curatate
  • 3 cepe
  • 1 lingura de orez
  • o cana de rosii cu ardei,consevate
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie:

Culegem stevia,o curatam,o spalam bine si apoi o taiem mai marunt.Ceapa o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul si un praf de sare ,cca 2 min,apoi adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba.

Cand a inceput sa fiarba adaugam stevia si o lasam sa fiarba pana cand orezul e inflorit,stevia fierbe repede ,e cruda.

Adaugam cana de rosii,lasam sa dea in clocot,gustam daca mai e nevoie de sare si acrim ciorba ,fiecare dupa preferinte.

Eu o servesc rece cu ceapa.

 

TIPS-URI

1

daca ai fost gospodar si ai facut bulion de zarzare,este un deliciu acrita cu bulion,daca nu folosesti varianta,sare de lamaie,lamaie sau bors...

2

am adaugat si o lingurita de delikat legume

3

mie imi place ceapa foarte mult,de aceea pun mai multa la calit,am pus 3 cepe

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de stevie-0
Ciorba de stevie-1
Ciorba de stevie-2
Ciorba de stevie-3
Ciorba de stevie-4
Ciorba de stevie-5

COMENTARII (15)

adry88

adry88 1

22.03.2013, 09:24

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.03.2013, 12:43

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 15:27

buna ciorbica si sanatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!