Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

de Panacris in Supe/Ciorbe, 23 Mar 2020 | 1325 vizualizari

 

O ciorbiță ușoară de primăvară, cu adaos de oușoare și ciuperci! ;) 

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • apio 2 tije,
  • morocovi 2 bucăți,
  • pătrunjel 1 rădăcină,
  • păstărnac ½ bucată,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ciuperci champigon cca. 300 g,
  • leuștean ½ legătură,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • ștevie cca. 500 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de arde dulce 1 lingură,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • pătrunjel proaspăt,
  • borș de putină cca. 750 ml,
  • ouă de prepeliță 12 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita:

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit.


Apoi se completează cu cca. 3000 ml apă rece, se asezonează de sare, boia, dafin și piper și se lasă la fiert cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță ștevia de nervurile groase și se taie julien. După ce s-au fiert legumele se adaugă ștevia, leușteanul curățat și tocat mărunt şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ouăle de perepeliță, rând pe rând, ca și la ciorba de ouă.


La finalul fierberii, se adaugă borșul de putină, pătrunjelul verde tocat mărunt.


Spor și poftă bună!



Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RODIMUR 1

24.03.2020, 08:32

Îmi închipui că a fost foarte gustoasă...!

Rahela Velicu 1

24.03.2020, 18:03

Rocsi 1

25.03.2020, 20:16

Ce fain se vad ouale de prepelita!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de somn