Ciorba de urzici cu costita afumata

de katty in Ciorbe, 4 Mar 2015 | 8397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr costita afumata
  • cateva gramezi de urzici(in functie de cat de deasa vreti sa fie)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica de telina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura orez bine spalat
  • 2 oua
  • otet dupa gust
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu costita afumata:

Curatam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata.

Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva clocote,apoi scurgem urzicile, pastrand zeama.Punem urzicile scurse pe un tocator si le taiem marunt.

Tocam ceapa fin, iar morcovul si telina le  dam pe razatoarea mica.

Punem morcovul la calit in uleiul incins pana uleiul incepe sa isi schimbe culoarea spre portocaliu, apoi adaugam pe rand ceapa si telina. Cand se inmoaie usor punem costita taiata in bucati mici.Lasam cateva minute,  stingem cu zeama de urzici, apoi completam cu apa pana trece cu un lat de palma de carne. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul.Dupa  ce orezul este fiert de jumatate punem urzicile, sare,piper macinat si le mai lasam sa fiarba pana orezul este gata, eventual mai completam cu apa daca este prea groasa.Intr-un castron batem ouale cu otet, apoi adaugam cate un polonic de ciorba.

Stingem focul si turnam oul in ciorba, amestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

simona72 1

05.03.2015, 10:15

Nu mai e mult si apar urzicile!

anca_rm 1

05.03.2015, 13:04

imi place ciorbica ta

katty 1

05.03.2015, 14:54

Simona, la noi au aparut deja urzicile,asta-i ciorba din primul lot de urzici pe anul asta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet