Ciorba de urzici cu costita afumata

de katty in Ciorbe, 4 Mar 2015 | 2905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr costita afumata
  • cateva gramezi de urzici(in functie de cat de deasa vreti sa fie)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica de telina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura orez bine spalat
  • 2 oua
  • otet dupa gust
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu costita afumata:

Curatam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata.


Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva clocote,apoi scurgem urzicile, pastrand zeama.Punem urzicile scurse pe un tocator si le taiem marunt.


Tocam ceapa fin, iar morcovul si telina le dam pe razatoarea mica.


Punem morcovul la calit in uleiul incins pana uleiul incepe sa isi schimbe culoarea spre portocaliu, apoi adaugam pe rand ceapa si telina. Cand se inmoaie usor punem costita taiata in bucati mici.Lasam cateva minute, stingem cu zeama de urzici, apoi completam cu apa pana trece cu un lat de palma de carne. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul.Dupa ce orezul este fiert de jumatate punem urzicile, sare,piper macinat si le mai lasam sa fiarba pana orezul este gata, eventual mai completam cu apa daca este prea groasa.Intr-un castron batem ouale cu otet, apoi adaugam cate un polonic de ciorba.


Stingem focul si turnam oul in ciorba, amestecand continuu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

simona72 1

05.03.2015, 10:15

Nu mai e mult si apar urzicile!

anca_rm 1

05.03.2015, 13:04

imi place ciorbica ta

katty 1

05.03.2015, 14:54

Simona, la noi au aparut deja urzicile,asta-i ciorba din primul lot de urzici pe anul asta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de urzici