Ciorba de urzici cu orez

de Rocsi in Ciorbe, 18 Mar 2014 | 15602 vizualizari

 

Daca tot suntem in sezonul urzicilor am zis sa ii pregatesc o ciorbita mamei pentru ca ii plac mult. Asa ca daca vreti o idee de ciorba cu urzici si va place reteta mea, o puteti incerca!

 

INGREDIENTE

  • 1 castronel urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • 3 linguri ulei
  • 1 canita mica orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina zarzavat
  • bors pentru acrit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu orez:

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs.
Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.
Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.
Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate, in afara de urzici, 3-4 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.
Turnam apa si cand incepe sa clocoteasca, adaugam zarzavatul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa fiarba putin, dam drumul la urzici, presaram sare si piper.
Orezul il spalam in doua ape, cand legumele sunt patrunse mai bine de jumatate, ii dam drumul in ciorba.
Amestecam bine, gustam cateva boabe cam cand credem ca este fiert, apoi adaugam pasta de rosii si bors pe care il fierbem inainte, dupa gust.
O lasam sa mai dea cateva clocote ciorba si inchidem aragazul.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

04.01.2015, 12:19

Claudia

Giana 1

22.03.2015, 15:17

Acum opresc focul, e gata ciorba si imi place f mult

Rocsi 1

23.03.2015, 19:45

Chiar ma bucur Gina ca iti place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bors cu mangold si costite de porc