Ciorba de urzici cu orez

de Rocsi in Ciorbe, 18 Mar 2014 | 11005 vizualizari

 

Daca tot suntem in sezonul urzicilor am zis sa ii pregatesc o ciorbita mamei pentru ca ii plac mult. Asa ca daca vreti o idee de ciorba cu urzici si va place reteta mea, o puteti incerca!

 

INGREDIENTE

  • 1 castronel urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • 3 linguri ulei
  • 1 canita mica orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina zarzavat
  • bors pentru acrit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu orez:

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs.

Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.

Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.

Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate, in afara de urzici, 3-4 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.

Turnam apa si cand incepe sa clocoteasca, adaugam zarzavatul si patrunjel verde tocat.

Lasam sa fiarba putin, dam drumul la urzici, presaram sare si piper.

Orezul il spalam in doua ape, cand legumele sunt patrunse mai bine de jumatate, ii dam drumul in ciorba.

Amestecam bine, gustam cateva boabe cam cand credem ca este fiert, apoi adaugam pasta de rosii si bors pe care il fierbem inainte, dupa gust.

O lasam sa mai dea cateva clocote ciorba si inchidem aragazul.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Rocsi 1

04.01.2015, 12:19

Claudia

Giana 1

22.03.2015, 15:17

Acum opresc focul, e gata ciorba si imi place f mult

Rocsi 1

23.03.2015, 19:45

Chiar ma bucur Gina ca iti place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de linte verde cu carnati