Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté"

de Ade200 in Ciorbe, 19 Apr 2011 | 1898 vizualizari

 

Hai că tot săracul sau, mai nou, tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă, un piure sau altceva! Natural, sănătos, vitaminizant!
Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc, gustoasă şi rapidă.

 

INGREDIENTE

  • urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi)
  • 4 cartofi
  • 20 g de unt
  • 1 cub de supă
  • 1,5 l de apa
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 100 ml de smântână
  • 1 pachet de ravioli
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté":

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.


Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.


Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara.


Se poate consuma aşa sau adăugaţi nişte ravioli care fierb cam în 5 minute.


Puteţi folosi crutoane în loc de paste.

 

TIPS-URI

1

Am modificat de data asta, călind nişte ceapă în unt, apoi am adăugat la urmă iaurt şi nişte pastă de ardei iute. E bună şi fără iaurt sau smântăna, servită nemixată. O puteţi modifica, după îmaginaţia fiecăruia.De exemplu, cu o mână rasă de caşcaval deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

21.03.2013, 08:41

Krystyan Trendy 1

21.05.2014, 15:16

sanatoasa ciorbica

babi5 1

18.12.2014, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de gaina