Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté"

de Ade200 in Ciorbe, 19 Apr 2011 | 4322 vizualizari

 

Hai că tot săracul sau, mai nou, tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă, un piure sau altceva! Natural, sănătos, vitaminizant!
Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc, gustoasă şi rapidă.

 

INGREDIENTE

  • urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi)
  • 4 cartofi
  • 20 g de unt
  • 1 cub de supă
  • 1,5 l de apa
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 100 ml de smântână
  • 1 pachet de ravioli
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté":

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.

Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.

Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara.

Se poate consuma aşa sau adăugaţi nişte ravioli care fierb cam în 5 minute.

Puteţi folosi crutoane în loc de paste.

TIPS-URI

1

Am modificat de data asta, călind nişte ceapă în unt, apoi am adăugat la urmă iaurt şi nişte pastă de ardei iute. E bună şi fără iaurt sau smântăna, servită nemixată. O puteţi modifica, după îmaginaţia fiecăruia.De exemplu, cu o mână rasă de caşcaval deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui cu smantana