Ciorba de vacuta

de AlexTeacher in Ciorbe, 7 Iun 2017 | 38026 vizualizari

 

O ciorba de vacuta satioasa si plina de legume.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • Rasol de vita – 700 gr
  • Morcovi – 4 buc
  • Patrunjel Radacina – 1 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – 1 buc mica
  • Fasole verde – 200 g
  • Mazare – 200 gr
  • Cartofi – 3 buc
  • Ceapa – 2 buc
  • Rosii - 4 buc
  • Leustean – 1 legatura
  • Frunze de telina – 1 legatura
  • Bors – 500 ml
  • Ulei – 2 linguri
  • Smantana – dupa gust
  • Sare – dupa gust
  • 5l apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Scoate carnea de pe os si taie-o cubulete, apoi pune-o la fiert, in apa rece. Pune si oasele, pentru gust, le scoti la final. Focul trebuie sa fie potrivit. Poti sa pui si bucatile de carne intregi, dar la final, trebuie sa le scoti si sa tai carnea in bucatele mici. Daca le tai de la inceput, fierb mai repede.

Intre timp, taie zarzavaturile cuburi: morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul. Pune-le pe toate intr-un castron, avand aceeasi textura, vor fierbe la fel de repede, de aceea fii atent sa le tai cuburi relativ egale. Taie si radacina de telina, pastreaza frunzele de telina pentru final.

Taie si ceapa si cartofii. Ceapa taie cubulete foarte mici, iar cartofii o idee mai mari. Daca zarzavaturile sunt ok sa fie al dente in ciorba, pentru ca asa se vor mentine mai mult timp proprietatile nutritive, atunci cand vine vorba de cartof si ceapa este exact invers: ele trebuie sa fie fierte.

Dupa ce apa a inceput sa fiarba, ia spuma care se formeaza deasupra. Cand carnea e aproape fiarta ( gust-o!), poti sa calesti zarzavaturile. Incinge intr-o tigaie, putin ulei si caleste ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina. Le calesti bine pana devin transparente: astfel legumele vor avea un gust mult mai intens.

Cand sunt gata, pune-le peste carnea aproape fiarta. Potriveste de sare si piper si apoi pune mazarea si fasolea verde. Fierb destul de repede, mai ales ca au fost congelate initial.

Dupa 15 minute, incerca si legumele sa vezi daca s-au fiert. Daca legumele au fiert, pune rosiile direct in ciorba, dupa ce ai dat focul mic. Se pun la final pentru ca incetinesc fierberea. Dupa cateva minute, scoate-le, lasa-le sa se raceasca, decojeste-le, toaca pupla si pune-o inapoi in oala. 

 Urmeaza borsul, pui 1 l sau mai putin, in functie de cat de acra vrei sa fie ciorba si mai lasi sa fiarba cateva minute. Gusta, potriveste iar de sare si e aproape gata. Pune deasupra o mana de leustean tocat marunt si frunze de telina, tocate tot marunt. Cine vrea, poate manca cu smantana J

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon