Bors de cocos

de Rocsi in Ciorbe, 28 Mar 2014 | 1142 vizualizari

 

Sunt un fan al borsurilor, pot sa zic ca daca imi lipseste o saptamana, urmatoarea mananc pana recuparez. Imi place mult borsul de fasole, de cartofi simplu sau cu sfecla, de perisoare, imi place cel de pui, dar la capitolul pasare nu mananc daca este de tara. Stiu ca este mai sanatoasa carnea de curte fata de cea cumparata din magazin, ca e mai gustosa, dar mie nu imi place nici mirosul carnii de tara si imi creez automat o stare de rau. Insa cum aveam un cocos de tara ce astepta sa fie pregatit, am zis sa le fac un bors alor mei din el pentru ca stiu ca lor le place si il vor savura pe tot :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos de tara
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri zarzavat
  • 3 linguri pasta de rosii de casa cu telina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • bors pentru acrit
  • 1 mana fidea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de cocos:

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat.

Il spalam bine apoi il transam.

Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra.

Spumam de mai multe ori, eu am indepartat si putin din grasime.

Curatam ceapa, o tocam , morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul rosu si cel galben il curatam de seminte si il facem cuburi.

Radacina de patrunjel o curatam apoi o taiem bucatele mici.

Dupa ce carnea este fiarta mai bine de jumatate adaugam legumele pregatite mai sus si zarzavatul pe care il trecem pe sub un jet de apa sa il mai desaram.

Dam gust cu sare si piper.

Cand sunt patrunse bine atat legumele dar si carnea, punem pasta de rosii, borsul, pe care il fierbem mai intai intr-un ibric.

Dupa ce mai da 2-3 clocote ciorba, presaram bucati de fidea si mai lasam 5 minute pe foc.

Tragem oala cand este gata, presaram patrunjel verde deasupra, amestecam putin si acoperim oala pentru 5 minute.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

30.03.2014, 10:54

Lau

Panacris 1

19.06.2015, 08:03

Rocsi 1

21.06.2015, 12:34

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la grec