Ciorba de varza

de kamy in Ciorbe, 19 Apr 2011 | 7530 vizualizari

 

M-am adaptat preferintelor Sabinei....fara legume,fara carne.Este rapid de facut si f buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ceapa mare
  • o buc de slanina
  • 500 ml.lapte batut
  • 3 oua
  • 1 lg.boia dulce
  • 2 ling.faina sau amidon alimentar
  • 1 ling.otet
  • sare,piper
  • cimbru,marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza:

Varza se taie fideluta.

Slanina bucatele marunte,ceapa la fel,dupa care se amesteca si le mai tocam impreuna ff bine.

Se pune slanina cu ceapa intr-o oala,pe foc mic si le calim pana capata o culoare maronie,se adauga boiaua si repede varza,amestecand bine.

Cand s-a inmuiat putin varza,se pune apa fierbinte,sare,piper,putin cimbru,si se lasa sa fiarba pana e varza moale.

Albusurile se bat putin cu sare si se toarna in ciorba amestecand pe firul lor asa incat obtinem un fel de zdrente.

Galbenusurile se freaca bine cu 1 ling.de otet(sau2 daca vreti ciorba mai acra),cu doua de faina,se incorporeaza laptele batut,se pun cateva polonice de ciorba peste dresatura si se adauga in fir subtire in ciorba ,amestecand continuu.Mai lasam sa fiarba cateva minute.

Punem sare,piper daca mai trebuie,cimbru si marar.

Se serveste cu ardei iuti.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata cu zer si lapte batut